How to stay healthy when doing business

Jak si udržet dobré zdraví při podnikání

Entrepreneurship is mentally challenging, but entrepreneurs often forget that it is physically challenging as well. Maybe you recognize the following situation. At the end of a long work day, you are totally exhausted and you still have an equally exhausting journey home. As soon you get there, you keel over on the couch and fall asleep. This is certainly not a healthy lifestyle, but how can you make it healthier? Entrepreneur.com explains that entrepreneurship and personal health care have much in common. Both requires the ability to create good habits. What habits can you adopt to maintain good health while doing business?

Learn new things

Read or listen to something new every day. In addition to the areas of your business, seek knowledge about  healthy behaviors. Note that if you are unhealthy, doing any business is difficult.

Apply what you have learned

Do not only absorb knowledge, apply it. Determine the goals you want to reach in taking care your health and ways to achieve them. Then take small steps to acheive them.

Consider how to make better use of your free time

Do not waste time watching TV or sitting at the computer. Look for ways to improve your business, your life and your family life.

Move more

Even if you're really busy, find some time to exercise at least twice a week. Excersing will help you get rid of stress and recharge your energy.

Eat healthier

If you eat healthier food you will improve your work performance. Skip fast food and canned foods. Choose fresh natural food.

Sleep more

It does not matter whether you prefer to get up early in the morning or prefer to sleep longer and work late into the evening. It is important, however, to follow a regular sleep schedule.

Search for balance

Accept that taking care of your health must become part of your lifestyle as it allows you to run a successful business. You certainly understand that you can not eat heatlhy and sleep more for just one week. Short term commitments will not help you in business nor in health.

-kk-

    Jak si udržet dobré zdraví při podnikání

    Podnikání bývá psychicky náročné, podnikatelé si však často neuvědomují, že je náročné i fyzicky. Možná to znáte. Na konci dlouhého pracovní dne jste zcela vyčerpaní a to vás ještě čeká neméně vyčerpávající cesta domů. Tam padnete na gauč a usnete. To jistě není zdravý životní styl, jak ale zvládnout zdravější? Server Entrepreneur.com vysvětluje, že podnikání a péče o vlastní zdraví mají hodně společného. Obojí totiž vyžaduje schopnost dodržovat určité zvyky v chování. Jaké zvyky byste si tedy měli vypěstovat, abyste si i při podnikání udrželi dobré zdraví?

    Učte se nové věci

    Každý den si něco nového přečtěte nebo poslechněte. Kromě oblasti svého podnikání se vzdělávejte také v oblasti péče o zdraví. Uvědomte si, že s chatrným zdravím se vám bude podnikat těžko.

    Aplikujte, co jste se naučili

    Nezůstávejte jen u znalostí. Určete si cíle, kterých chcete v péči o své zdraví dosáhnout a způsoby, jak toho dosáhnout. Pak postupujte po jednotlivých dílčích krocích.

    Zvažte, jak lépe využít volné chvíle

    Neztrácejte je sledováním televize nebo sezením u počítače. Hledejte způsoby, jak zlepšit své podnikání, svůj život a život své rodiny.

    Více se hýbejte

    I když jste opravdu hodně vytížení, najděte si chvilku na cvičení alespoň dvakrát týdně. Sport vám pomůže zbavit se stresu a načerpat energii.

    Jezte zdravěji

    Čím kvalitněji se budete stravovat, tím lepší pracovní výkony můžete podávat. Vynechte fast food a konzervy. Vybírejte si čerstvé přírodní potraviny.

    Více spěte

    Je jedno, jestli vstáváte hodně brzy ráno nebo si raději přispíte a pracujete dlouho do večera. Důležité je dodržovat pravidelný režim spánku.

    Hledejte rovnováhu

    Přijměte péči o své zdraví jako životní styl, který vám umožní úspěšně podnikat. Jistě chápete, že když budete zdravě jíst a více spát jen týden, nijak si nepomůžete – ani v podnikání ani ve zdraví.

    -kk-

    Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com