How to become a truly effective leader: stick to these three principles

Jak se stát skutečně efektivním lídrem? Musíte dodržovat tyto tři postupy

An effective leader is one who is able to motivate their subordinates, enthuse them for a common vision, and make team members feel they can be proud of what they do. You can learn to become someone whom people want to follow voluntarily. This article will describe three things you need to do in order to become this kind of person.

These tips were published by Addicted2Success.com.

Welcome change and learn to work with it

A good leader prepares their team for challenges that the ever-changing, fast-paced world we live in today keeps bringing. Staying in one's comfort zone and sticking to the status quo are the worst enemies of efficient, sustainable leadership. Learn to flourish in a world of constant change, and learn (and teach your subordinates) to embrace change and welcome it as an opportunity.

Build your confidence

A manager with low self-confidence can unfortunately never become a great leader. If you do not believe in yourself, you can hardly expect trust from the people you are supposed to be leading. The good news is you do not need to be born with self-confidence; you can build it over time. Improve your strengths, become an expert in a certain field, and work on your communication skills so you eventually truly believe in your own skills and qualities.

Support others in what they are best at

A leader who gets the best out of subordinates must be empathetic. They must also be able to support people around them. View these people as unique individuals, and try to be a catalyst in their personal development. Support them in what they do well and what they enjoy, and use the strengths of individuals to support the cause of the team as a whole.



-mm-

    Jak se stát skutečně efektivním lídrem? Musíte dodržovat tyto tři postupy

    Efektivní lídr je někdo, kdo dovede své podřízené motivovat, kdo je dokáže nadchnout pro společnou vizi a kdo dovede členům svého pracovního týmu dodat pocit, že můžou být hrdí na to, co dělají. Být člověkem, kterého ostatní chtějí dobrovolně následovat, se dá naučit. My si v tomto článku ukážeme tři věci, které musíte dodržovat, abyste se takovým člověkem stali i vy.

    Tyto tipy přinesl server Addicted2Success.com.

    Vítejte změnu a naučte se s ní pracovat

    Dobrý lídr je někdo, kdo svůj tým umí dobře připravit na nástrahy, které přináší rychle a neustále se měnící svět. Setrvávání ve své komfortní zóně a snaha udržovat status quo jsou nejhoršími nepřáteli efektivního a udržitelného leadershipu. Naučte se tedy prosperovat ve světě neustálých změn a naučte se (i své podřízené) vítat změnu jako příležitost.

    Vybudujte si sebevědomí

    Manažer, který má nízké sebevědomí, bohužel nikdy nemůže být dobrý lídr. Pokud si nevěříte sami, těžko můžete očekávat, že budete vzbuzovat důvěru u lidí, které máte vést. Dobrou zprávou je, že se sebevědomím se nemusíme nutně rodit. Můžeme si jej i vypěstovat. Rozvíjejte své silné stránky, staňte se expertem na určitou problematiku a zapracujte na svých komunikačních dovednostech tak, abyste nakonec skutečně ve své schopnosti a kvality uvěřili.

    Podporujte v ostatních to, v čem jsou nejlepší

    Lídr, který ze svých podřízených dovede vykřesat maximum, musí být empatický a musí umět lidi ve svém okolí podporovat. Vnímejte lidi okolo sebe jako individuální osobnosti a snažte se být jakýmsi katalyzátorem jejich osobního rozvoje. Podporujte je v tom, co jim jde a co je baví, a přednosti jednotlivých pracovníků pak využívejte ve prospěch celého týmu.



    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success
    Štítky: Leadership