How to engage a new team member quickly into the working process

Jak co nejrychleji zapojit nového člena týmu do pracovního procesu

The introduction of a new member is almost always a positive event, suggesting the capacity and effectivity of the team will improve. However, a frequent problem is that understandably it takes the new employee some time to become fully engaged in the working process and thus be a real asset to the given team. So here are some tips on how to ensure a new team member will start to show their value as soon as possible.

Quality onboarding process

According to The Balance, a quality onboarding process is essential. This is the process of introducing a new employee to their team and involves not only welcoming the employee among current team members, but above all a quality and well developed system of initial training that covers everything the employee needs to know.

Buddy system

Allocate a buddy to the newly hired employee, in other words a senior colleague whom the employee may ask anything anytime. A buddy is not a mentor but just a colleague, there to help with purely practical tasks in connection with the new working environment.

Open communication within the team

In order to introduce a new colleague in a quality way, open and effective communication within the team is necessary. Communication must be based on a system the new employee may easily join.

Listening and presence at meetings

An effective way to train a new employee is their physical presence at meetings of managers and colleagues. A human being learns best from practice, not theory, and therefore it is advisable to engage the new colleague as soon as possible in real meetings with business partners, colleagues and customers.

Option of individual initiative

One way to make the job of a new business team member easier is to give them space for their own invention and individual approach. Set up only the most essential rules of work and leave the rest to the individual attitude of the employee as it best suits them.

 

-mm-

    Jak co nejrychleji zapojit nového člena týmu do pracovního procesu

    Uvedení nového člena do týmu je zpravidla vítanou událostí, která věstí navýšení kapacit a efektivity práce daného týmu. Častým problémem však bývá, že novému pracovníkovi pochopitelně nějaký čas trvá, než je schopen se plnohodnotně zapojit do pracovního procesu a být tak skutečným přínosem danému týmu. Přinášíme vám proto tipy, jak zajistit, aby nový člen vašeho týmu začal být co možná nejdříve co platný.

    Kvalitní proces onboardingu

    Podle The Balance je základem kvalitní proces onboardingu, tedy procesu uvedení nového pracovníka do stávajícího týmu. To zahrnuje nejenom přivítání nového pracovníka mezi vašimi stávajícími podřízenými, ale především i kvalitní a propracovaný systém iniciačního školení, které pokryje vše, co zaměstnanec potřebuje vědět.

    Buddy systém

    Přiřaďte nově příchozímu pracovníkovi „buddyho“, tedy seniorního kolegu, kterého se může na cokoliv a kdykoliv zeptat. Buddy není mentor, ale pouze kolega, který je určen k tomu, aby novému zaměstnanci pomáhal i v čistě praktických věcech týkající se nového pracovního prostředí.

    Otevřená komunikace v rámci týmu

    Ke kvalitnímu zaučení nového kolegy je potřeba otevřená a efektivní komunikace v rámci týmu, která pracuje podle systému, ke kterému se nový pracovník může snadno přidat.

    Naslouchání a přítomnost při jednání

    Efektivním způsobem zaučení nového pracovníka je jeho fyzická přítomnost na jednáních svých nadřízených a kolegů. Člověk se nejlépe učí nikoliv z teorie, ale z praxe, a proto je dobré začlenit nového kolegu co nejdříve do reálných setkání s obchodními partnery, kolegy a zákazníky.

    Možnost individuální iniciativy

    Jednou z cest, jak ulehčit novému členovi obchodního týmu jeho práci, je dát mu prostor pro vlastní invenci a individuální přístup. Nastavte pouze ta nejzákladnější pravidla práce a zbytek nechte na osobním přístupu pracovníka, který mu nejvíce vyhovuje.

     

    -mm-

     

    Zdroj: The Balance - americký server zaměřený na peníze a kariéru
    Zobrazit přehled článků ze zdroje The Balance