Phrases every manager should avoid

Fráze, které by si měl každý manažer odpustit

Managing people consists of 90% interpersonal communication. While hard skills, experience and knowledge of management techniques are also important for achieving success in people management, it is communication skills that turn an average manager into an excellent one. So let's take a look at seven phrases every manager should avoid.

This list is based on an article on the Toastmasters International website.

"This is not my problem."

Above all, a manager must be a partner to their subordinates. They should be part of the team and therefore treat any problems their subordinates have as their own. If you refuse to lend a hand and leave the worker to deal with the issue themselves, all you will achieve is to show you are not a useful part of the team.

"I don't have time for you right now.“

Yes, managers are often busy. But they always have to make time for their subordinates. Especially if there is a serious topic do be discussed. Keep in mind that time spent with subordinates should be an absolute priority for you.

"What am I paying you for?"

Motivating subordinates is a very complex issue and consists of many layers and parts. And, surprise surprise, money is often not the only motivator at play (and often not even the main one). If you feel the need to remind employees that you are paying them and therefore they should do what you want, something is obviously very wrong.

"I am better at this than you are."

A manager must not elevate themselves above their subordinates. Instead, they should respect them and treat them as individuals, each of whom has their own strengths. Allow your subordinates plenty of room to do things their own way. Never try to justify anything by just saying you know more than they do about some issue.

"Why? Because I say so."

Just because something is your opinion does not mean it will have a motivating effect on other people. If you have to resort to such phrases, you have clearly not explained sufficiently to your subordinates what they should do and, above all, why they should do it.

"I do not want to hear any excuses."

This is closely related to the phrase: "Look for opportunities, not obstacles and excuses." Both these phrases are completely empty, usually solve nothing, and only frustrate the workers who are obviously solving problems.

"This is how we have always done it."

Claiming that something must be done a certain way because that is how it has always been done is a fallacious argument. As a manager, you should try to encourage subordinates to seek new opportunities, not keep them artificially in the status quo just because you are used to it.


-mm-

    Fráze, které by si měl každý manažer odpustit

    Vedení lidí sestává z 90% z mezilidské komunikace. I když tvrdé dovednosti, zkušenosti a znalost manažerských technik jsou pro dosažení úspěchu při vedení lidí také důležité, jsou to právě komunikační dovednosti, co dělá z průměrného manažera skvělého. Proto se nyní pojďme podívat na sedm frází, kterým by se měl každý manažer vyhýbat.

    Tento seznam vychází ze článku na webu Toastmasters International.

    „Tohle není můj problém.“

    Manažer musí být především parťákem. Musí být součástí týmu a všechny problémy, které jeho podřízení mají, by tedy měl brát za své. Když necháte pracovníka v jeho problémech „vykoupat“, nedocílíte tím vůbec ničeho. Akorát ukážete, že nejste plnohodnotnou součástí týmu.

    „Nemám teď na tebe čas.“

    Ano, manažeři mají často spoustu práce. Na své podřízené si ale musí udělat čas vždy. Zvláště pokud se jedná o něco závažného. Pamatujte, že ve vašem time managementu by měl mít čas strávený s podřízenými absolutní prioritu.

    „Za co vás platím?“

    Motivace podřízených je velmi komplexní problematika. Motivace lidí totiž sestává z mnoha vrstev a částí. A světe div se, ale peníze často nejsou ten jediný motivátor (a často ani ten hlavní). Pokud musíte zaměstnancům připomínat, že je platíte a proto by měli dělat věci, které po nich chcete, něco je očividně velmi špatně.

    „Vyznám se v tom lépe než ty.“

    Manažer se nesmí nad své podřízené povyšovat. Měl by k nim mít respekt a chovat se k nim jako k individuálním osobnostem, které mají každá své silné stránky. Dávejte svým podřízeným dostatek prostoru dělat si věci po svém. A nikdy se nesnažte argumentovat jenom tím, že o nějakém tématu víte víc.

    „Proč? Protože to říkám.“

    To, že něco je váš názor, ještě neznamená, že tato věc působí na ostatní lidi motivačně. Jestliže se musíte uchylovat k takovýmto frázím, zjevně jste nedostatečně podřízeným vysvětlili, co mají dělat a především proč to mají dělat.

    „Nechci slyšet žádné výmluvy.“

    Tato fráze je sestrou věty: „Hledejte příležitosti, ne překážky a výmluvy.“ Obě tyto fráze jsou zcela prázdné, většinou nic neřeší a akorát pracovníky, kteří očividně řeší nějaké problémy, frustrují.

    „Takhle jsme to dělali vždycky.“

    Tvrzení, že něco se musí dít určitým způsobem, protože tak se to dělalo vždycky, je argumentačním faulem. Jako manažeři byste se měli snažit podpořit své podřízené v hledání nových příležitostí. Nikoliv je uměle udržovat ve statusu quo jen proto, že jste na něj sami zvyklí.



    -mm-

    Zdroj: Toastmasters International - Nezisková vzdělávací organizace zastoupená  kluby po celém světě. Jejím hlavním cílem je vzdělávání členů v oblasti komunikace, veřejného vystupování a leadershipu.
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Toastmasters International