Four compelling reasons why managers should not "kill off" subordinates' ideas

Čtyři pádné důvody, proč by manažeři neměli „zabíjet“ nápady svých podřízených

Some managers with a more authoritarian approach to managing people are not very interested in what their subordinates think, their feedback towards management and the ideas they have. This article will look at four compelling reasons why, in the long run, this approach is wrong.

This text is based on an article on BBC.com.

You kill creativity and team development

The first reason is probably also the most obvious. If you completely ignore the comments and ideas of your subordinates, you do not give them enough room for their own growth. This kills the creativity of your team, a strategy that ultimately leads to employee dissatisfaction, reduced competitiveness of the team overall and low team flexibility.

You micromanage subordinates

No one wants a micromanager as their superior. And ignoring the ideas and innovative suggestions of subordinates is a typical symptom of micromanagement. If you, as a team manager, do not give subordinates any space to come up with their own ideas and do their own work, you are setting yourself up for a long-term and very serious problem.

You will never be able to build trust with subordinates

A good working relationship between manager and subordinates is always based on mutual trust. And this cannot be achieved if your communication is not a dialogue, but only a monologue in which the manager simply dictates what subordinates should do. Be interested in your subordinates and listen to their ideas, comments and suggestions.

You will not detect the unique talents of your subordinates

One of the tasks of a manager is to identify the individual strengths of subordinates and develop them. A manager should also pay attention to whether there is a talent or an ambitious worker in their team who is promising and a good asset to the company. If a manager is killing off subordinates' ideas, they cannot accomplish these tasks.

 

-mm-

    Čtyři pádné důvody, proč by manažeři neměli „zabíjet“ nápady svých podřízených

    Někteří manažeři s více autoritářským přístupem k vedení lidí se příliš nezajímají o to, co si jejich podřízení myslí, jakou zpětnou vazbu směrem k vedení týmu mají a nebo jaké mají nápady. V tomto článku si ukážeme čtyři pádné důvody, proč je tento přístup z dlouhodobého hlediska chybný.

    Tento text vychází z článku na BBC.com.

    Ubíjíte tím kreativitu a rozvoj týmu

    První důvod je zřejmě ten nejočividnější. Když neberete vůbec v potaz připomínky a nápady svých podřízených, nedáváte jim dostatečný prostor pro vlastní růst. Ubíjíte tak kreativitu svého týmu, což je strategie, která v dlouhodobém horizontu vede k nespokojenosti pracovníků, ke snížení konkurenceschopnosti celého týmu i k nízké flexibilitě týmu.

    Podrobujete své podřízené fatálnímu mikro-managementu

    Nikdo nechce mít za nadřízeného mikro-manažera. A právě ignorování nápadů a inovativních myšlenek podřízených je jedním z typických symptomů mikro-managementu. Pokud nedáváte podřízeným žádný prostor přicházet s vlastními myšlenkami a dělat si práci po svém, zaděláváte si jako manažer týmu na dlouhodobý a velmi závažný problém.

    Nikdy se vám nepodaří vybudovat s podřízenými vzájemnou důvěru

    Dobrý pracovní vztah mezi manažerem a jeho podřízenými je vždy založený na vzájemné důvěře. A té nelze dosáhnout, pokud vaše komunikace není dialogem, ale pouze monologem, při kterém manažer svým podřízeným akorát diktuje, co mají dělat. Zajímejte se o své podřízené a vnímejte jejich nápady, připomínky a myšlenky.

    Neumožníte podřízeným ukázat, co v nich je, a neodhalíte výjimečné talenty

    Jedním z úkolů manažera je identifikovat individuální přednosti svých podřízených a rozvíjet je. Manažer by také měl vnímat, jestli se v jeho týmu nevyskytuje talent či ambiciózní pracovník, který je perspektivní a který toho může pro firmu hodně udělat. Jestliže manažer ubíjí nápady svých podřízených, žádný z těchto úkolů nemůže plnit.

     

    -mm-

    Zdroj: BBC - zpravodajský server BBC
    Zobrazit přehled článků ze zdroje BBC
    Štítky: Leadership