Being an introvert is not a handicap

Být introvert není hendikep

Being an introvert today is not easy. The world identifies success with being an extrovert. It should be emphasized more that introverts can have exceptional talents and the ability to succeed.

That was the subject of Susan Cain's legendary speech on the "quiet revolutionary"  at the 2012 TED conference called The Power of introverts. In the same year, thanks to her book entitled Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking she also became a celebrity among introverts. Cain demonstrates her conclusions about introverts based on the latest findings in the field of psychology and neuroscience. She also puts forward examples of famous leaders with introverted natures.

Susan Cain's TED talk on introverts has been viewed by almost 8 million people, which makes it one of the top-viewed TED talks ever. Cain talks about how she struggled with being an introvert.

"All the times that I got the message that somehow my quiet and introverted style of being was not necessarily the right way to go, that I should be trying to pass as more of an extrovert. And I always sensed deep down that this was wrong and that introverts were pretty excellent just as they were. But for years I denied this intuition, and so I became a Wall Street lawyer, of all things, instead of the writer that I had always longed to be - partly because I needed to prove to myself that I could be bold and assertive too," says Susan Cain. According to Cain, most most introverts tend to behave in the same way, which is detrimental not only to themselves but also to their surroundings.

Introverts can be leaders

Cain explains that introverts suffer from prejudices deeply ingrained in our society. All important institutions, such as schools or workplaces, are designed for extroverts. Introverts are therefore forced to work in open spaces which do not correspond to their preferences and they are commonly neglected in promotions to leadership roles. "Now in fact, some of our transformative leaders in history have been introverts. I'll give you some examples. Eleanor Roosevelt, Rosa Parks, Gandhi - all these peopled described themselves as quiet and soft-spoken and even shy," says Cain, "... what I'm saying is that culturally we need a much better balance."

To conclude the talk, Cain summarizes the three recommendations for everyone who shares the same opinion.

1. "Stop the madness for constant group work." - We need more privacy, freedom and independence at work.

2. "Go to the wilderness." - Look inside your own mind more often.

3. "Take a good look at what's inside your suitcase and why you put it there" - Let others look into our world more often and share our energy and joy.

If you find the talk interesting and would like to know more about how to succeed in an extroverted world, Susan Cain's book has been published in Czech under the title Ticho – Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit (Jan Melvil Publishing, 2012).

-kk-

    Být introvert není hendikep

    Být introvertem v dnešní době, která ztotožňuje úspěch s extroverzí, není nic jednoduchého. O to více je důležité zdůrazňovat, že i introverti mají výjimečné talenty a schopnosti, díky nimž dokáží uspět.

     Upozornila na to „tichá revolucionářka“ Susan Cainová v dnes již legendárním vystoupení na konferenci TED 2012 s názvem The Power of Introverts. Ve stejném roce se díky své knize s názvem Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking stala nejen světoznámou autorkou, ale dá se říci i celebritou mezi introverty. Své závěry o introvertech dokládá nejnovějšími poznatky z oboru psychologie a neurovědy a seznamuje s vůdčími osobnostmi s introvertní povahou.

    TED talk Susan Cainové o introvertech zhlédlo již téměř 8 milionů lidí, a patří tudíž mezi nejsledovanější TED talks vůbec. Dozvíme se v něm, jak sama bojovala se svou introverzí.

    Pokaždé mi někdo naznačoval, že můj tichý a introvertní způsob existence není úplně to pravé ořechové, a že bych se měla snažit působit extrovertněji. Vždycky jsem někde hluboko cítila, že to je špatně, a že introverti vynikají přesně takoví, jací jsou. Na několik let jsem tento pocit utlumila a stala jsem se právničkou na Wall Street namísto spisovatelkou, jak jsem vždycky chtěla – částečně i proto, že jsem si potřebovala dokázat, že také dokážu být smělá a asertivní,“ shrnuje Susan Cainová. Stejně se podle ní chová většina introvertů, což škodí nejen jim samotným, ale i jejich okolí.

    Introvert může být lídr

    Introverti podle Cainové doplácejí předsudky, které jsou zakořeněny v naší společnosti. Všechny důležité instituce, jako jsou školy nebo pracoviště jsou vytvořeny pro extroverty. Introverti jsou tak nuceni pracovat v otevřených prostorách, které jim svou podstatou nevyhovují, nebo běžně opomíjeni při povyšování do vůdcovských rolí. „Ve skutečnosti někteří z revolučních vůdců minulosti byli introverti... Eleanor Rooseveltová, Rosa Parksová, Gándhí – všichni tito lidé se dají popsat jako tiší, málo mluvící a dokonce stydliví,“ říká Cainová, „...podle mě naše kultura potřebuje lepší rovnováhu.“

    V závěru vystoupení shrnuje Susan Cainová tři doporučení pro všechny, kteří mají stejný názor.

    1. „Zastavte tu cvokárnu s týmovou prací.“ - V práci potřebujeme více soukromí, svobody a samostatnosti. 

    2. „Jděte do divočiny.“ - Dívejme se častěji do nitra vlastní mysli.

    3. „Dobře se podívejte, co je ve vašich kufrech a proč jste to tam dali.“ - Nechávejme častěji nahlédnout ostatní do svého světa, sdílet naši energii a radost.

    Pokud vás přednáška zaujala a budete se chtít dozvědět více o tom, jak uspět v extrovertním světě, kniha Susan Cainové vyšla i v češtině pod názvem Ticho – Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit (Jan Melvil Publishing, 2012).

    -kk-

    Zdroj: TED.com - nezisková organizace zaměřená na podporu „myšlenek hodných šíření“.
    Zobrazit přehled článků ze zdroje TED.com