8 tips on how to be more innovative in your thinking

8 tipů, jak uvažovat inovativněji

Do you have the feeling that you're the kind of person who hasn't been blessed with the gift of innovative thinking? Then that really is just a feeling. Why not try some practical exercises with us to promote innovative thinking? There is a simple basis to it – the need, as you have already found in practice, to support creativity. The following eight techniques on how to start thinking innovatively have been described on the ceo.com website by the popular author of managerial advice, Jeff Haden.

1. Imagine that you have lost all your money

What would you do in such a case? Try to imagine as many ways as possible of carrying on without money.

2. Imagine the worst possible scenario

Think about what would happen if your best customer left you, if strong competition entered the market or if you lost your job.

3. Ask why

Select a particular work procedure that you repeat often and think about why you do it. Once you have given an answer, ask again. Try at least five answers and five “whys”.

4. Ignore the rules

Imagine what you would do if you couldn't use the rules that you have used up until now to solve problems. For example, you wouldn't have to get your boss’s approval any more, you wouldn’t have to ask PR or anyone else.

5. You’ve only got five minutes

Imagine that you have to resolve a particular matter within five minutes and you no longer have time to create several possible scenarios. Force yourself to decide and act immediately.

6. Try to find a perfect solution

Think of everything you have to find out and do in order to get a really perfect solution to a problem.

7. Change your routine

Select a particular routine process that you consider works well (for example, reading your e-mails every day when you arrive at the office). Then try to change it. What will happen if you read your e-mails later?

8. Look around you

Go outside and visit other companies. Look to see what they do differently to you and draw inspiration from it.

-kk-

    8 tipů, jak uvažovat inovativněji

    Máte pocit, že patříte k lidem, kteří zkrátka nebyli obdařeni schopností inovativního myšlení? Pak je to opravdu jen váš pocit. Vyzkoušejte si spolu s námi praktické cvičení na podporu inovativního myšlení. Stojí na jednoduchém základě – na nutnosti, která, jak jste v praxi již jistě zjistili, podporuje kreativitu. Osm následujících technik, jak začít uvažovat inovativně, popsal na serveru ceo.com populární autor manažerských rad Jeff Haden.

    1. Představte si, že vám došly veškeré peníze

    Co byste v takovém případě dělali? Snažte se představit si co nejvíce možností, jak pokračovat ve vaší činnosti bez prostředků.

    2. Představte si nejhorší možný scénář

    Zamyslete se, co by se stalo, kdyby vás opustil váš nejlepší zákazník, kdyby na trh vstoupila silná konkurence nebo kdybyste přišli o práci.

    3. Ptejte se proč

    Vyberte si některý pracovní postup, který stále opakujete a zamyslete se, proč to děláte. Až si dopovíte, zeptejte se znova. Zkuste alespoň pět odpovědi a pět proč.

    4. Opusťte pravidla

    Představte si, co byste dělali, kdybyste při řešení problémů nemohli používat pravidla, který jste používali dosud. Například byste již nemuseli mít souhlas šéfa, nemuseli byste se ptát HR ani nikoho jiného.

    5. Dejte si maximálně pět minut

    Představte si, že musíte určitou věc vyřešit do pěti minut a nemáte už čas vytvářet více možných scénářů. Donuťte se rozhodnout a jednat okamžitě.

    6. Zkuste najít dokonalé řešení

    Představte si, co všechno musíte zjistit a udělat, abyste získali skutečně perfektní řešení určitého problému.

    7. Změňte zaběhlý postup

    Vyberte si určitý rutinní proces, který podle vás funguje dobře (například čtení e-mailu každý den po příchodu do kanceláře). Pak jej zkuste změnit. Co se stane, když budete maily číst až později?

    8. Dívejte se kolem sebe

    Vyjděte z firmy ven a navštivte jiné firmy. Hledejte, co dělají jinak než vy a inspirujte se.

    -kk-

    Zdroj: Ceo.com - nejnovější trendy a osvědčené postupy z oblasti řízení firem
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Ceo.com