Seven traits of successful managers

7 charakteristik úspěšných manažerů

Success in management and entrepreneurship is no coincidence; it is the result of hard work and above all the right attitude. This article describes seven characteristics of successful managers that are reflected in both their everyday work and long-term attitude.

Organisation of work

A successful manager must be highly organised: they always have their day planned in advance and at the same time always focus fully on just one thing at a time so as to be able to give their best while doing individual tasks. You should not only apply this attitude to your own work but also pass it on to your team.

Visionary attitude

According to LeadershipNow, all successful managers share the trait of having a certain vision for the future and the ability to convey this vision to others. They dare to dream, think outside the box and come up with big plans.

Rising early

Getting up early when others are still asleep does not bother successful managers as it allows them to work in an efficient and relaxed way, and handle many tasks before others arrive at the office.

Curiosity

A natural curiosity, interest in events around the world and in their own milieu, learning how things work and keeping in touch with new trends: all these are necessary traits of a successful manager.

Willingness to learn

Without the ability and willingness to listen to others and educate themselves, a manager cannot maintain good relationships with their employees and develop their team.

Devoting enough time to others

A good manager is a people's person: they do not forget about others, they devote sufficient time to other people and are able to adapt to them in the short run; hence everybody likes them and looks forward to conversing with them.

Analysis of their own actions

Reaching success requires not just walking in the dark and trying out various procedures, but also analysing one's deeds and learning from both one's successes and failures.

 

-mm-

    7 charakteristik úspěšných manažerů

    Úspěch v managementu a podnikání není dílem náhody, ale tvrdé práce ale především toho správného přístupu. V tomto článku vám popíšeme sedm vlastností úspěšných manažerů, které se projevují v jejich každodenní práci i dlouhodobém přístupu.

    Organizace práce

    Úspěšný manažer musí být vysoce organizovaný, vždy si svůj pracovní den dopředu podrobně naplánuje a zároveň se vždy v jeden okamžik věnuje právě jedné věci, aby mohl při plnění jednotlivých úkolů podávat maximální výkon. Tento přístup nejenže aplikuje na svoji vlastní práce, ale přenáší jej i na své podřízené.

    Vizionářství

    Podle LeadershipNow mají všichni úspěšní manažeři společné to, že mají určitou vizi do budoucna a že tuto svojí vizi umí i náležitě předat ostatním. Nebojí se snít, přemýšlet netradičně a přicházet s velkými plány.

    Vstávání brzy

    Vstávání brzy, kdy ještě ostatní spí a neruší daného manažera, mu umožní efektivně a v klidu pracovat a spoustu svých záležitostí vyřešit předtím, než jeho podřízení a ostatní kolegové dorazí do kanceláře.

    Zvědavost

    Přirozená zvědavost, zájem o dění ve světě i ve svém okolí, zjišťování, jak věci fungují, a sledování nových trendů – to vše jsou nutné vlastnosti úspěšného manažera.

    Ochota učit se

    Bez schopnosti a ochoty naslouchat druhým a vzdělávat se se nemůže manažer posouvat dále, dobře vést ostatní a rozvíjet svůj tým.

    Věnování dostatku času ostatním

    Dobrý lídr nezapomíná na ostatní, věnuje svým podřízeným dostatek času a umí se ostatním krátkodobě přizpůsobit tak, že s ním jsou všichni rádi a těší se na konverzaci s ním.

    Analýza vlastních činů

    Dosáhnout úspěchu vyžaduje nikoliv tápat ve tmě a zkoušet nesystematicky všemožné postupy, ale pečlivě analyzovat svoje činy a poučovat se jak z úspěchů, tak především z proher.

     

    -mm-

    Zdroj: Leadership Now - web věnovaný široké škále aspektů leadershipu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Leadership Now
    Štítky: Leadership