Five tips on how to inspire team members with a common vision

5 tipů, jak členy týmu nadchnout pro společnou vizi

One of the key tasks of a manager is to provide their team with a certain vision and make individual team members feel enthusiastic about it. Only when there is true camaraderie among its members will a team work really efficiently. Here are five tips on how to present a particular plan or vision and make the team feel enthusiasm for the idea.

These tips were published by Business2Community.com.

Include the team in planning

First of all, you must ensure all team members feel sufficiently involved in the whole project from the very beginning. It is therefore necessary you include team members even in the planning stage and when defining the common vision.

Explain the benefits for employees once they reach the goal

In order for employees truly to strive towards the common goal, they must know what actually reaching it will mean for them. Only then will they be sufficiently motivated. This need not be solely a matter of financial benefits; motivation may consist in work being made easier, having more time or gaining certain privileges within the company.

Prepare a plan and define specific steps

Abstract visions have the necessary effect only when they are turned into a specific plan with concrete and clearly defined steps that lead to the goal. Do not be too vague and define the intermediate steps by which you will reach your goal as a team.

Give your team the tools necessary to succeed

If you set out a goal and define the path that leads to it, it will still be good for nothing if your team lacks the necessary tools realistically to reach the finish line.

Check your progress continuously

In order not to lose sight of your vision and not to get lost on the way to your goal, you must continuously check your progress and see how you are doing as a team.

 

-mm-

    5 tipů, jak členy týmu nadchnout pro společnou vizi

    Jedním z klíčových úkolů manažera je předat svému týmu určitou vizi a jednotlivé členy skupiny pro tuto vizi nadchnout. Jedině tak budou všichni tahat skutečně za jeden provaz a tým tak bude opravdu efektivně pracovat. Zde je pět tipů, jak ve vašem týmu představit a úspěšně prosadit určitý plán nebo vidinu úspěchu a jak pro tuto myšlenku vaše podřízené i dostatečně nadchnout.

    Tyto tipy přinesl server Business2Community.com

    Zapojte tým do plánování

    V prvé řadě je nutné se ujistit, že se všichni členové týmu cítí do celého projektu dostatečně začleněni. A to už od samého počátku. Je tedy nutné, abyste členy týmu zapojili už do samotného plánování a definice společné vize.

    Vysvětlete, jaké benefity budou pracovníkům z dosažení cílů plynout

    Aby zaměstnanci skutečně toužili po tom společné vize dosáhnout, musí vědět, co pro ně bude z jejího dosažení vyplývat. Jedině tak budou mít potřebnou motivaci. Neznamená to, že se musí nutně jednat pouze o finanční motivaci. Motivací může být i ulehčení práce do budoucna, více času nebo získání privilegií v rámci firmy.

    Připravte plán a určete konkrétní kroky

    Abstraktní vize mají kýžený účinek teprve ve chvíli, kdy se přetaví v konkrétní plán a kdy se určí specifické a jasně definované kroky, které k dosažení cíle vedou. Nemějte pouze hlavu v oblacích a definujte, jakými dílčími kroky se k cíli postupně jako tým doberete.

    Dejte svému týmu nástroje potřebné k tomu, aby mohli uspět

    Pokud si vytyčíte cíl a definujete cestu k němu, k ničemu to nebude, pokud váš tým nemá potřebné nástroje k tomu, aby se k cíli opravdu mohl úspěšně dostat.

    Průběžně váš postup monitorujte

    Abyste neztratili svoji vizi z dohledu a abyste nesešli z cesty vedoucí k vašemu cíli, musíte váš postup průběžně monitorovat a zjišťovat, jak si jako tým vedete.

     

    -mm-

    Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele

    Štítky: Leadership