Five resolutions that will give you a healthier and more sustainable attitude to work

5 předsevzetí, které vám zajistí zdravější a udržitelnější přístup k práci

The pandemic, stress, remote working and balancing one's personal and work life: all these factors play a role in our approach to work and how healthy this approach is. The new year is an ideal opportunity to define for yourself a few resolutions that will help you improve your own attitude to work and may also positively inspire members of your team.

These tips were published by The Muse.

I will not skip breakfast, snacks or lunch

Many people solve the problem of a seeming lack of time by not eating and drinking at regular intervals. But in the long run this is very bad for one's health. This is why one of your resolutions should be eating in a healthy, quality and regular manner.

I will actively rest at weekends and when on holiday

Active rest is one of the key forms of relaxation that will prevent you having high blood pressure and an increased production of stress hormones. Learn to switch off during weekends and days off; don't think about work but relax in an active way.

I will reserve time for strategic planning every week

People are so often overwhelmed with everyday tasks that they do not have any time for strategic and long-term planning. But even a small change in processes and long-term attitude can prevent you becoming overwhelmed by minor but pressing tasks.

I will prepare a schedule for each day

Planning a schedule for each day is a way to avoid chaotic multi-tasking and procrastination. At the end of every (yes, every) working day, you should prepare a detailed schedule for the next day.

I will keep developing in my field

Despite all the urgent tasks facing you, you should not lose sight of your personal development and education. Develop yourself, spend enough time educating yourself and plan some form of training for 2022.

 

-mm-

    5 předsevzetí, které vám zajistí zdravější a udržitelnější přístup k práci

    Pandemie, stres, práce z domova, snaha vyvážit osobní a pracovní život. Všechny tyto faktory hrají roli v našem přístupu k práci a v tom, jak zdravý a udržitelný tento přístup je. Začátek nového roku je ideální příležitostí dát si několik předsevzetí, které vám pomohou vylepšit svůj vztah k práci a kterými můžete pozitivně inspirovat i členy vašeho týmu.

    Tyto tipy přinesl server The Muse.

    Nebudu vynechávat snídani, svačiny ani oběd

    Mnoho lidí řeší problémy se zdánlivým nedostatkem času v práci tím, že zanedbává svůj jídelníček nebo pitný režim. Jedná se ovšem o dlouhodobě velmi nezdravý návyk. Proto by vaším předsevzetím mělo být, že se budete stravovat kvalitně, zdravě a především pravidelně.

    O víkendech a volnech budu aktivně odpočívat

    Aktivní odpočinek je jednou z klíčových forem relaxace, bez které se vám bude zvyšovat krevní tlak a dlouhodobě bude stoupat produkce stresových hormonů. Naučte se o víkendech a během volna skutečně vypnout, nemyslet na práci a aktivně odpočívat.

    Vyčlením si každý týden určitý čas na strategické plánování

    Lidé jsou často natolik zahlceni každodenními úkoly, že si nenechávají žádný čas na strategické a dlouhodobé plánování. Přitom drobná změna v procesech nebo dlouhodobém přístupu vás může alespoň částečně zbavit zahlcenosti drobnými, urgentními úkoly.

    Budu si na každý den připravovat rozvrh

    Plánování rozvrhu na každý den je cestou, jak se vyhnout chaotickému multi-taskingu a prokrastinaci. Na konci každého (ale opravdu každého) pracovního dne si sestavte detailní rozvrh na den následující.

    Budu se dál vzdělávat rozvíjet ve svém oboru

    Pro samé urgence nesmíte ztratit z dohledu váš osobní rozvoj a vzdělání. Rozvíjejte se, věnujte dostatek času vlastnímu vzdělávání a naplánujte si na rok 2022 nějaké školení nebo kurzy.

     

     

    -mm-

    Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
    Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse