Four ways to support socialising among employees

4 způsoby, jak podpořit socializaci mezi pracovníky

A good atmosphere and team spirit at the workplace can work wonders. The better employees are acquainted and willing to communicate and help one another, the better the results for the entire team and the company. That is why every employer should try to bring the workforce together as much as possible. Here are four ways to do it.

Create places where workers can meet

As Talent Management points out, if you do not give your workers a place where they can meet, you can hardly expect any socialising to take place. Colleagues do not just suddenly become friends in the hallway. So the first step is to create an environment where people can meet or take a break and talk to one another.

Organise team-building activities

Another way to increase socialisation among workers is to organise team-building activities. These can be short events lasting just one afternoon or evening, or they can be longer outings over several days. How might such activities look? The imagination knows no limits, from escape games, through canoe trips, to volunteer work.

Create team and company rituals

Rituals are an excellent way to create a corporate identity, foster team spirit and provide a distinct face to your company culture. For example, one ritual might be a once-a-month all-staff meeting, complete with awards for the best projects or the biggest helper chosen by colleagues.

Projects involving multiple teams

Even within the work agenda it is possible to create situations where workers who would otherwise not meet much have to work together, thus creating new bonds. Organise projects that involve multiple teams and put people in charge who otherwise seldom work together.

 

-mm-

    4 způsoby, jak podpořit socializaci mezi pracovníky

    Dobrá atmosféra a týmový duch na pracovišti umí dělat zázraky. Čím lépe se pracovníci znají a jsou ochotni spolu komunikovat a pomáhat, tím lepší mají výsledky celé týmy i celá firma. Proto by se každý zaměstnavatel měl snažit kolektiv pracovníků co nejvíce stmelit. Zde jsou čtyři způsoby, jak na to.

    Vytvořte místa, kde se pracovníci mohou setkávat

    Jak uvádí server Talent Management, pokud nedáte svým pracovníkům k dispozici místo, kde se mohou setkávat, jen těžko můžete očekávat, že k nějaké socializaci dojde. Na chodbě se z kolegů přátelé jen tak nestanou. Jako první krok tedy je vytvořit prostředí, kde se lidé mohou setkávat, kde se mohou spolu bavit a dát si na chvíli pauzu.

    Organizuje team-buildingové aktivity

    Dalším způsobem, jak zvýšit socializaci pracovníků mezi sebou, je organizovat team-buildingové aktivity. Může se jednat o krátké události, například odpolední nebo večerní, nebo se může jednat o delší výjezd na několik dní. A jak takové aktivity mohou vypadat? Fantazii se meze nekladou. Od únikových her, přes výlet na kánoích až po dobrovolnickou práci.

    Vytvořte si týmové a firemní rituály

    Rituály jsou skvělý způsob, jak si vytvořit firemní identitu, podpořit týmového ducha a dát firemní kultuře jasnou tvář. Rituálem například může být setkání všech pracovníků jednou za měsíc, spojené s předáváním cen za nejlepší projekty nebo největšího pomocníka zvoleného kolegy.

    Projekty, které zahrnují více týmů

    I v rámci pracovní agendy lze navodit situace, kdy spolu musí spolupracovat pracovníci, kteří se jinak příliš nesetkají, a vznikají tak nová pouta. Organizujte projekty, které zahrnují více týmů, a dejte na starosti lidem, kteří spolu jinak příliš nepracují.

     

    -mm-

    Zdroj: Talent Management - portál amerického časopisu zaměřeného na řízení talentů
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Talent Management