Fundamentals of managing remotely

Základy vedení lidí na dálku

Technology has paved the way for working remotely. If you want to transfer from an office-based location to working remotely, technology is what will enable you to survive. When your company and team need to be run remotely, technology is crucial as well. 

You need reliable video conferencing tools and collaborative cloud-based software as a service. Nowadays you can conduct hours of video conferences around the world for free – that's a huge enabler.

For video conferences, Skype or Google Hangouts are the most used options. Slack is usually used for messaging, although Facebook and Whatsapp are also quite popular as tools of communication in some companies. People very often use Trello and Asana to manage projects.

The key is to find a solution that everyone is happy with, according to an article on the addicted2success.com website.

Communication is central

To run a startup remotely, communication is the key to success. You need to introduce a centralized system where colleagues can talk to each other. Sometimes email is enough, but conversations including multiple recipients can easily result in confusion.

When you work remotely, that often means that you work long hours without any interaction with your team. In order to do your work well, you can follow the rule that at the start of each day, each member of the company is to list three objectives to work on during the day. These objectives don’t have to be significant tasks, but it helps to get everyone on board and keep up to date with what others are doing.

It's still a good practice to get your team together at least once a year. It helps to talk through the strategy and re-energize the whole team. Of course, it's also great for building relationships.

-ja-

    Základy vedení lidí na dálku

    Technologie dnes umožňují pohodlnou práci na dálku. Chcete-li se přesunout z kanceláře a začít pracovat na dálku, zvládnete to úspěšně právě díky technologiím. Technologie jsou naprosto zásadní i tehdy, když potřebujete vzdáleně řídit firmu či tým. 

    Potřebujete spolehlivé nástroje pro videokonference a také řešení pro spolupráci – typicky cloudově poskytovanou softwarovou službu. V současné době můžete bezplatně volat s videem celé hodiny – a to je přesně to, co vám pomůže uřídit váš tým.

    Pro videokonference se nejčastěji používají služby Skype nebo Google Hangouts. Slack je zase obvykle používán pro zasílání zpráv, ačkoli Facebook a Whatsapp jsou také velmi populární nástroje okamžité komunikace, přinejmenším v některých společnostech. Pro řízení projektů se velmi často používají nástroje, jako jsou Trello nebo Asana.

    Klíčem je nalézt řešení, které bude vyhovovat všem, shrnuje článek na webu addicted2success.com.

    Komunikace je základ

    Chcete-li úspěšně pracovat vzdáleně, potřebujete zajistit dobře fungující komunikaci. Musíte zavést centralizovaný systém, jehož prostřednictvím si kolegové budou moci vzájemně vyměňovat názory. Někdy stačí i pouhý e-mail, leckdy však e-mailové konverzace s více adresáty mohou rychle dospět do bodu, kdy jsou lidé spíše zmatení než informovaní.

    Když pracujete na dálku, často pracujete dlouho bez jakékoli interakce s týmem. Chcete-li práci týmu dobře řídit, můžete například zavést pravidlo, že na začátku každého pracovního dne si každý člen týmu určí a sdělí ostatním 3 cíle, na kterých bude v daném dni pracovat. Tyto cíle nemusejí být zcela zásadní úkoly, ale když si je lidé nasdílejí, pomáhá jim to realizovat je a všichni také získají povědomí o tom, co dělají ostatní.

    Dobře se osvědčuje také to, když se aspoň jednou za rok celý tým někde sejde. Pomáhá to probrat strategii a obnovit energii týmu. A samozřejmě je to také skvělé pro utužení vzájemných vztahů.

    -jk-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success