Eight tips on creating an authentic employer brand in an online environment

8 tipů, jak vytvořit autentickou značku zaměstnavatele v online prostředí

When a company advertises its open positions online, it is selling you one of the most important decisions you will ever make. It is a decision that no one should take lightly. So if you are promoting an employer brand, you should do so truly authentically. Here are eight practical tips on keeping communication real.

Do the research first - Make sure the story you tell online reflects the real experience of the employees. If you're still in the process of building a business, share ongoing updates and highlight the long-term vision of the culture you're building. Ensure that behaviours and motivations key to your culture are rewarded and celebrated in meaningful ways, such as opportunities for further development or public rewards.

Accept your mistakes and shortcomings - If you keep getting negative feedback from employees, don't reject it. A proactive approach is important to your reputation. Don't be defensive, reactive or dismissive. Be active, considerate and engaged. Accept your mistakes and clearly communicate a plan to address these concerns. This will bring you respect and trust.

Trust your employees - They are the heart and soul of your company. Let them share their experiences. They are your best brand advocates and fans. Highlight them on your social channels.

Show, don't say - Show what it's like to work for your organisation, share photos and employee-generated content that highlights their true business experience. Not only does this content work best, but it also helps people set realistic expectations about opportunities at your company.

Stay relevant - As your organisation continues to evolve, keep an eye on the mood and emotions among your employees and candidates, and make sure your messages are always relevant. Also think about the language you speak to them. It really does matter.

Add value - Share your knowledge and information from the field publicly. In this way, you build a committed community and put your organisation in the role of a thought leader.

Be bold - Create content that resonates emotionally. Think of your brand as a person: what qualities do they have, how do they speak, how do they manifest themselves, how do they connect with others and form relationships? Don't be monotonous in communication.

Be human - Automation is excellent for speeding up work, but no one likes to communicate with a robot. If possible, create thoughtful contact points that will make your candidates feel they really matter to you. Let them communicate with real people. This is important.

 

-bb-

    8 tipů, jak vytvořit autentickou značku zaměstnavatele v online prostředí

    Když společnost inzeruje své otevřené pozice online, prodává vám jedno z nejdůležitějších rozhodnutí, která kdy uděláte. Je to rozhodnutí, které by nikdo neměl brát na lehkou váhu. Takže pokud se věnujete propagaci značky zaměstnavatele, měli byste to dělat skutečně autenticky. Zde je osm praktických tipů, jak komunikaci udržet v realitě.

    Nejprve proveďte výzkum – ujistěte se, že příběh, který vyprávíte online, odráží skutečnou zkušenost zaměstnanců. Pokud jste stále ve fázi budování firmy, sdílejte průběžné aktualizace a zvýrazněte dlouhodobou vizi kultury, kterou budujete. Zajistěte, aby chování a motivace, které jsou pro vaši kulturu klíčové, byly odměňovány a oslavovány smysluplnými způsoby – třeba příležitostmi k dalšímu rozvoji nebo veřejným oceněním.

    Přijměte své chyby a nedostatky – Pokud neustále dostáváte negativní zpětnou vazbu od zaměstnanců, neodmítejte ji. Proaktivní přístup je důležitý pro vaši reputaci. Nebuďte defenzivní, reaktivní a odmítaví. Buďte aktivní, ohleduplní a angažovaní. Přijměte své chyby a jasně sdělte svůj plán, jak tyto obavy vyřešit. Takto si získáte respekt a důvěru.

    Důvěřujte svým zaměstnancům – jsou srdcem a duší vaší společnosti. Umožněte jim sdílet své zkušenosti. Jsou to vaši nejlepší obhájci a fanoušci firemní značky. Zvýrazněte je na svých sociálních kanálech.

    Ukažte, neříkejte – Ukažte, jaké to je pracovat ve vaší organizaci, sdílejte fotky a obsah generovaný zaměstnanci, který zdůrazňuje jejich skutečný zážitek s firmou. Nejen, že tento obsah funguje nejlépe, ale také pomáhá lidem stanovit realistická očekávání ohledně příležitosti u vás ve společnosti.

    Zůstaňte relevantní – Jak se vaše organizace neustále rozvíjí a vyvíjí, mějte stále přehled o náladě a emocích mezi vašimi zaměstnanci i kandidáty a ujistěte se, že vaše zprávy jsou stále relevantní. Přemýšlejte také o tom, jakým jazykem k nim hovoříte. Skutečně na tom záleží.

    Nabídněte přidanou hodnotu – sdílejte své poznatky a informace z oboru veřejně. Takto budujete angažovanou komunitu a svou organizaci stavíte do role myšlenkového lídra.

    Buďte odvážní – Vytvořte obsah, který emocionálně rezonuje. Přemýšlejte o své značce jako o člověku – jaké vlastnosti má, jak mluví, jak se projevuje, jak se spojují s ostatními a vytváří vztah? Nebuďte v komunikaci monotónní.

    Buďte lidští – Automatizace je skvělá pro zrychlení práce, ale nikdo nerad komunikuje s robotem. Pokud je to možné, vytvořte promyšlené kontaktní body, které dají vašim kandidátům pocit, že jsou pro vás skutečně důležití. Nechte je komunikovat s reálnými osobami. Je to důležité.

     

    -bb-

    Zdroj: LinkedIn Talent Blog - blog profesní sociální sítě LinkedIn zaměřený na nábor a rozvoj talentů
    Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Talent Blog