Čím si ničíte kariéru?

Ilustrační snímek

Odvádíte dobré pracovní výkony, nemáte konflikty s nadřízenými ani klienty, nekradete firemní majetek... Proč se tedy vaše kariéra nějak zajímavě nevyvíjí, když se nedopouštíte žádných zásadních chyb? Totou zajímavou otázkou se nedávno zabývala autorka populární manažerské poradny na serveru US News Alisson Greenová. Pokud se jí zabýváte také, zkuste se zaměřit na následující oblasti.

Pracujete příliš dlouho pro jednoho zaměstnavatele

Před potenciálními zaměstnavateli byste se měli prezentovat tak, že se umíte přizpůsobovat novým věcem. Ukazujte různé své role a odpovědnosti.

Jste dobří v práci, která vás nebaví

Zvažte, zda chcete i nadále dělat to, co děláte, nebo se budete snažit zlepšovat ve věcech, které vás baví. Obecně totiž platí, že pokud jste v něčem opravdu dobří, budete i žádaní.

Nevyjadřujete svůj nesouhlas s nadřízenými

Dobří manažeři nechtějí mít ve svém týmu jen přitakávače. Chtějí slyšet váš názor a neměli by si o vás myslet, že jej nemáte.

Doporučujete lidi, o jejichž kvalitách nejste přesvědčeni

Když někoho doporučíte například jako potenciálního zaměstnance, dáváte všanc svou profesionální pověst. Nedoporučujte proto nikoho jen ze slušnosti nebo ze soucitu.

Neúčastníte se firemních společenských akcí

Čím vyšší pozici ve firmě zastáváte, tím více se od vás očekává společenská angažovanost. Když se neúčastníte, dáváte najevo, že vás kolegové nezajímají.

-kk-

Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report