Technické vymoženosti vybírejte s rozvahou

Stále více obchodních činností vyžaduje cestování, a v důsledku toho se ke slovu dostávají mobilní technologie. Článek obsahuje informace o těch, které jsou v současnosti používány. Mobilní telefony - jsou téměř všude, ale jejich široká nabídka může zapříčinit, že majiteli v důsledku volby nevhodného typu přístroje přinesou více starostí než užitku. Při jejich výběru je tedy nutno zvážit především účelnost a snadnost obsluhy, a nikoliv technické vymoženosti, pokud nejsou potřeba.

Notebooky a laptopy - při výběru dbejte na to, aby počítač svým výkonem stačil úkolům, které po něm budete požadovat - zde hraje roli velikost paměti a rychlost procesoru. PDA - palmtopy - umožňují komunikaci bez toho, abyste s sebou nosili mnohem větší notebook. Opět je lépe vybírat podle osobních potřeb. Důležité je, co palmtop umí (e-mail, plánování, telefonní seznam, tabulkový procesor atd.), jaký má operační systém a software, jaká je životnost baterií...

Obousměrné pagery - umožňují posílat a přijímat elektronickou poštu, mohou být vybaveny diářem, kalendářem či kalkulačkou. Měly by být synchronizovatelné s počítačem ve vaší kanceláři - např. pomocí dokovacího zařízení. Dalšími technologiemi jsou cestovní tiskárny, tužkové skenery a skenery vizitek. Před nákupem si produkt důkladně vyzkoušejte (pohodlnost klávesnice, dosažitelnost ovladačů a tlačítek...) a posléze nelitujte času ke zvládnutí jeho perfektní obsluhy.
Zdroj: bcentral - Portál společnosti Microsoft věnovaný malým podnikům
Zobrazit přehled článků ze zdroje bcentral