Tips on increasing your team's productivity

Tipy, jak navýšit produktivitu svého týmu

Is your team seeing a drop in productivity? Do you want them to improve their results, work more efficiently and increase their overall productivity? Try the following methods that will help you better use the team's potential.

These tips were published by ProjectTimes.com.

Set clear goals

A frequent problem with unproductive teams is that its members do not actually know what is expected of them, what the targets are, and what priorities they should focus on. Set clear goals for your team, convey a common vision to them, and help them devise a plan to reach these goals.

Talk to individual employees

Find out whether there are any hidden problems in your team you do not know about. It may be dissatisfaction with company management, bullying, uncertainty regarding the outlook of the team or the company, etc. Talk to individual employees, and find out whether there is something hidden beneath the surface.

Be a role model to your team

If you want your team to do something, you should not just tell them so and issue orders. You have to set an example by maintaining the same principles you expect from your team, showing your subordinates that you are a proper part of the group as a whole.

Support more precise and targeted planning of activities

Help your team to plan better. A drop in productivity is often connected with insufficient or inaccurate planning. Teach subordinates to plan activities for each day, so they learn to focus properly on priority tasks.

Make an audit of processes within your team

Find out how your team is doing in terms of communication, project management and overall organisation. If necessary, introduce changes that will improve the situation in the long run.



-mm-

    Tipy, jak navýšit produktivitu svého týmu

    Potýká se váš tým s poklesem produktivity? Chcete, aby vykazoval lepší výsledky, pracoval efektivněji a celkově navýšil svoji produktivitu. Zkuste následující metody, které vám mohou pomoci využít lépe potenciálu vašeho týmu.

    Tyto tipy uveřejnil server ProjectTimes.com.

    Nastavte jasné cíle

    Častou chybou u neproduktivních týmu je, že jeho členové vlastně neví, co přesně se po nich chce, jaké jsou nastavené cíle a co jsou priority, na které by se měli upínat. Nastavte svému týmu jasné cíle, předejte mu jasnou společnou vizi a pomozte mu vypracovat plán, jak se těchto cílů dopracovat.

    Promluvte si s jednotlivými pracovníky

    Zjistěte, jestli nejsou v rámci vašeho týmu ukryté nějaké problémy, o kterých nevíte. Může se například jednat o nespokojenost s vedením firmy, o šikanu, o nejistotu co se týče výhledů týmu nebo společnosti a podobně. Promluvte si s jednotlivými pracovníky a zjistěte, zda se něco neskrývá pod povrchem.

    Sami jděte týmu příkladem

    Pokud něco po svém týmu chcete, nesmíte mu to jenom říkat a nařizovat. Musíte jít sami příkladem. Vždy dodržujte to, co chcete po svém týmu, a ukažte vašim podřízeným, že jste právoplatnou součástí skupiny.

    Podporujte přesnější a zacílené plánování aktivit

    Pomozte svému týmu lépe plánovat. Pokles produktivity je často spojený s nedostatečným nebo nepřesným plánováním. Naučte své podřízené, aby si plánovali aktivity na každý den a aby se naučili soustředit se na skutečně prioritní úkoly.

    Udělejte si audit procesů v rámci vašeho týmu

    Zjistěte, jak je na tom váš tým z hlediska komunikace, projektového řízení a celkové organizace, a případně zaveďte změny, které tento stav dlouhodobě zlepší.



    -mm-

    Zdroj: Project Times - americký server a komunita z oblasti projektového řízení