Six tips on planning an effective and successful team building event

Šest tipů, jak naplánovat efektivní a úspěšný team building

Team building events can play a crucial role in cementing a team and supporting relationships between its individual members. The team may also get a chance to test its organisation, internal processes and communication in new situations which they cannot encounter at the workplace. Here are six tips on how to ensure a team building event has maximum effect.

These tips were published by Presentation Magazine.

Define what you want to achieve

First of all, you need to define the aim of the event. Do you just want to have fun? Or learn something new? Get to know a new colleague better? Or solve a disagreement within the team? All these questions must be considered when planning a suitable team building event.

Include team members in the planning

Just because you are team manager does not mean you have to organise everything yourself. Involve the others in planning too, thus giving them the opportunity to prepare the event based on their own expectations.

Have backup plans ready

Especially if there are activities that rely on the weather or other factors you cannot influence, you need to have backup plans ready in case the conditions are not as you imagined them.

Give employees some space

Do not force team members to adhere to all the procedures as you planned them. Do not be a micromanager, give people a certain space to improvise and adapt their schedule; do not stick strictly to your own defined plan.

Ensure everyone is involved

Do not let less active or quieter members of your team stand aside during team activities and merely look on passively. Ensure everybody gets involved and everybody benefits from the team building.

Get feedback from the team

When the team building event has finished, ask the participants for feedback. Find out whether you reached your defined goals and, if necessary, make changes before the next event.

 

-mm-

    Šest tipů, jak naplánovat efektivní a úspěšný team building

    Team buildingové aktivity mohou plnit nezastupitelnou roli ve stmelování týmu a v utužování vztahů mezi jeho jednotlivými členy. Tým si navíc na nových situacích, se kterými se běžně v kanceláři nebo na pracovišti nesetkává, může ozkoušet a prověřit svoji organizovanost, své interní postupy a komunikaci. Zde je šest tipů, jak z team buildingu vykřesat pro váš tým maximum.

    Tyto tipy přinesl Presentation Magazine.

    Definujte, čeho chcete dosáhnout

    Zaprvé je nutné ujasnit si, jakému cíli má team building sloužit. Chcete se jen bavit? Dozvědět se něco nového? Seznámit se lépe s novým kolegou? Nebo vyřešit nějakou neshodu v týmu? Všechny tyto otázky musíte brát v potaz při plánování vhodného team buildingu.

    Zapojte členy týmu do plánování

    To, že jste manažer týmu, ještě neznamená, že všechno musíte zařizovat jen vy. Zapojte do plánování i členy vašeho týmu a dejte jim tak i prostor si akci připravit částečně podle svých představ.

    Mějte připravené i záložní plány

    Zvláště pokud se jedná o aktivity, které jsou závislé na počasí nebo na jiných faktorech, které nelze ovlivnit, mějte připravený i záložní plán pro případ, že by nakonec okolnosti nebyly takové, jaké jste si je představovali.

    Dejte pracovníkům určitý prostor

    Nenuťte členy týmu dodržovat všechny postupy a plány tak, jak jste je naplánovali. Nebuďte mikromanažer, dejte jim určitý prostor improvizovat a upravovat si rozvrh částečně podle sebe a nedržte se striktně vámi definovaného plánu.

    Ujistěte se, že se zapojují skutečně všichni

    Nenechte, aby méně aktivní nebo tišší členové vašeho týmu zůstali během týmových aktivit stát pasivně opodál. Ujistěte se, že se zapojují skutečně všichni a že z team buildingu těží všichni členové týmu.

    Zjistěte od týmu zpětnou vazbu

    Po absolvovaném team buildingu zjistěte od jeho účastníků zpětnou vazbu, určete, jestli se dosáhlo vytyčených cílů, a případně své postupy do budoucna upravte.

     

    -mm-

    Zdroj: Presentation Magazine - portál věnovaný prezetacím a veřejnému vystupování
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentation Magazine