Seven tips to help you reach maximum productivity

Sedm rad, které vám pomohou dosáhnout své nejvyšší možné produktivity

Many talented and intelligent people fall far short of their full potential simply because they don't know how to organise their work well or be as productive as possible. They often waste their talents and are outpaced by people who may lack the same talent, but know how to work efficiently and plan their work. To ensure this is not the case for you too, here are seven tips on how to achieve your highest possible productivity.

These tips were published by Addicted2Success.com.

Always prioritise short and long term

First and foremost, you need to determine what your goals are and what you actually want to focus on as a priority. This is the only way to eliminate unimportant work and really focus primarily on what makes sense to you. Therefore, have both long-term priorities (within a year or more) and short-term ones (within weeks and months).

Do not be afraid to delegate work

Delegating work does not mean you are incompetent or ineffective. On the contrary: it shows you recognise you cannot do everything yourself and that there are priorities which should be your primary focus. So learn to delegate your work to others - colleagues or subordinates.

Take short breaks from work

For maximum efficiency, it is essential to be able to schedule regular breaks into your working day, even if they are only ten minutes long.

Choose the right software tools and technological aids

Modern technology offers countless tools and aids. Take the time to choose the tools that are best for you, ones that will actually save you time and effort rather than only add to your worries. The time you invest in choosing the right tools will pay many times over.

Make your physical and mental health an absolute priority

Someone who focuses only on maximum performance and does not pay attention to their mind and body will sooner or later burn out and lose all motivation, or in the worst case even suffer from some illness.

Plan your work

We are deliberately leaving this point vague. Everyone works and functions differently, so everyone has to find their own way to plan work and personal life. Whichever way you choose, however, you have to be able to plan your work somehow.

Learn not to procrastinate

Eliminate distractions at work, do not jump from one thing to another, and devote to work tasks a shorter time but more intense attention rather than the other way round.


-mm-

    Sedm rad, které vám pomohou dosáhnout své nejvyšší možné produktivity

    Řada talentovaných a inteligentních lidí ani zdaleka nedosahuje svého maximálního potenciálu čistě jenom kvůli tomu, že si neumí dobře zorganizovat práci a že nezná způsoby, jak být co možná nejproduktivnější. Často proto tak trochu promrhávají svůj talent a nechají se předběhnout lidmi, kteří třeba takový talent nemají, ale zato ví, jak pracovat efektivně a jak si práci naplánovat. Aby toto nebyl váš případ, zde je sedm rad, jak být co možná nejvíce produktivní.

    Tyto tipy uveřejnila webová stránka Addicted2Success.com.

    Vždy si určete krátkodobé i dlouhodobé priority

    V prvé řadě je nutné určit si, co jsou vaše cíle a na co se vlastně prioritně chcete soustředit. Jedině tak dovedete eliminovat nedůležitou práci a soustředit se skutečně primárně na to, co vám dává smysl. Mějte proto určené jak dlouhodobé priority (v horizontu jednoho roku nebo více let), tak i ty krátkodobé (v řádu týdnů a měsíců).

    Nebojte se delegovat práci

    Delegování práce neznamená, že jste neschopní nebo málo efektivní. Naopak. Znamená to, že si uvědomujete, že nelze stíhat vše a že existují priority, na které byste se měli zaměřovat především. Naučte se proto svoji práci delegovat ostatním – kolegům nebo podřízeným.

    Dávejte si krátké přestávky v práci

    Pro maximální efektivitu je nutné umět si do pracovního dne naplánovat i pravidelné, byť třeba jen desetiminutové přestávky.

    Vybírejte si vhodné softwarové nástroje a technologické pomůcky

    Moderní technologie nabízí nesčetně nástrojů a pomůcek. Věnujte dostatek času výběru těch nástrojů, které jsou pro vás nejvhodnější a které vám práci a čas skutečně ušetří, nikoliv které vám ještě přidělají starosti. Investovaný čas do výběru vhodných nástrojů se vám mnohonásobně vrátí.

    Mějte své fyzické i psychické zdraví jako absolutní prioritu

    Člověk, který se soustředí pouze a jenom na maximální výkon, ale nevnímá své tělo a svoji mysl, dříve nebo později vyhoří a ztratí jakoukoliv motivaci, v horším případě ho postihne dokonce nějaká nemoc.

    Plánujte si svoji práci

    Tento bod necháváme schválně takto vágní. Každý pracuje a funguje jinak a každý proto musí najít vlastní způsob, jak si svoji práci i svůj osobní život naplánovat. Ať už si ale vyberete jakoukoliv cestu, platí, že nějakým způsobem si svoji práci musíte umět naplánovat.

    Naučte se neprokrastinovat

    Eliminujte při práci rušivé elementy, nepřeskakujte od jedné věci k druhé a radši věnujte pracovním úkolům kratší čas, ale intenzivnější pozornost, než naopak.



    -mm

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success