A manager's time is precious; or How not to waste your time

Manažerův čas je drahý aneb S čím neztrácet čas

Each manager knows how important it is to know how to set goals. If he wants to further develop his career, he looks for challenging goals that will force him to explore new opportunities, new ways of thinking, to learn new skills and meet new people. This is all important. On the other hand, managers should not waste time with objectives that can't be met. This interesting topic was recently covered on lifehack.org. The server advises to aim high, but to forget about the following unrealistic goals.

1. Do not try to please everyone

Pleasing everyone and always avoiding conflicts is really impossible. There is nothing wrong with it. Rather set a goal of being more open to the opinions of others and learning to resolve conflicts without too much stress.

2. Do not try to avoid failure

Everyone fails in something, sooner or later. It is inevitable. The art is not to avoid failures, but to learn from them.

3. Do not try to be perfect

As the classic saying goes, nobody is perfect. Mistakes are a necessary part of achieving better results. They make us stronger.

4. Do not try to be the best at everything

Trying to be the best at everything we do usually leads to mediocrity. Rather become a true expert in one area. Invest all your energy in what you are strongest in.

5. Do not try to do everything, accept help

Asking for help is often very difficult because it is perceived as a weakness. Work hard on being able to acknowledge reality and stop being afraid to reach out to others if you can't do something yourself. You can start with small everyday things.

-kk-

    Manažerův čas je drahý aneb S čím neztrácet čas

    Každý manažer ví, jak důležité je umět si stanovit cíle. Chce-li se dál rozvíjet, hledá si cíle, které jsou náročné a donutí jej objevovat nové příležitosti a způsoby uvažování, učit se novým dovednostem a potkávat nové lidi. To vše je správně. Na druhou stranu je však třeba neztrácet čas s cíli, které není možné splnit. Tomuto zajímavému tématu se nedávno věnoval server lifehack.org. Radí mířit vysoko, ale zapomenout na následující nereálné cíle.

    1. Nesnažte se vyhovět všem

    Zalíbit se každému opravdu nejde, stejně tak jako se nejde vyhnout konfliktům. Je to zcela v pořádku. Dejte si raději cíl být otevřenější k názorům druhých a naučit se řešit konflikty bez zbytečného stresu.

    2. Nesnažte se vyhýbat neúspěchu

    Každý dříve nebo později v něčem selže, je to nevyhnutelné. Umění není neselhat, ale poučit se.

    3. Nesnažte se být perfektní

    Jak říká klasik, nikdo není dokonalý. Chyby jsou nutnou součástí dosahování dobrých výsledků. Činí nás silnějšími.

    4. Nesnažte se být ve všem nejlepší

    Snaha být nejlepší ve všem, co děláme, většinou vede k průměrnosti. Raději se staňte skutečným odborníkem na jednu oblast. Věnujte plnou energii věcem, v nichž jste dobří.

    5. Nesnažte se zvládnout vše bez pomoci

    Požádat o pomoc je často velmi náročné, protože to vnímáme jako svou slabost. Pracujte na tom, abyste si dokázali přiznat realitu a nebáli se oslovit druhé, pokud něco nedokážete sami. Můžete začít u malých každodenních věcí.

    -kk-

    Zdroj: Lifehack - americký server zaměřený na různé aspekty zlepšování kvality života
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Lifehack