How to increase the productivity of your team in three steps

Jak zvýšit produktivitu vašeho týmu ve třech krocích

How to help your team be more productive? How to improve the efficiency of the whole team and have better results? Here are three tips on how to do exactly that.

These tips were published by Business2Community.com.

Improve internal communication

A common problem with many teams that are not as productive as they could be are flaws in internal communication: it often lacks defined rules, is conducted over multiple channels at once and in many ways is troublesome. Carry out an audit of the communication processes within your team, define the rules, and stick to just one line of communication that all team members can rely on.

Work on delegation of work and cooperation within the team

Effective delegation of work plays a key part in the productivity of the whole team. The same can be said about cooperation among team members. Clearly define the roles, rights and duties of individual team members, make the process of handing over tasks more effective, and improve the way you cooperate on fulfilling these tasks.

Plan in a better and cleverer way

Another point you should focus on is how you as a team plan your work. Are you truly effective in planning tasks of individual team members? Are your plans realistic? Are they maybe too optimistic or, on the contrary, not ambitious enough? Use appropriate tools to plan your activities and work, monitor how busy employees are and learn, as a team, to use better the capacities of all team members.



-mm-

    Jak zvýšit produktivitu vašeho týmu ve třech krocích

    Jak pomoci vašemu týmu být produktivnější? Jak zvýšit efektivitu práce celého týmu a dosáhnout tak lepších výsledku? Máme pro vás tři tipy, jak na to.

    Tyto tipy přinesla webová stránka Business2Community.com.

    Zlepšete interní komunikaci

    Častým problémem u týmů, které nejsou tak produktivní, jak by měly být, jsou nedostatky v interní komunikaci. Ta totiž často nemá pevně daná pravidla, probíhá na více kanálech najednou a v mnoha ohledech se zadrhává. Udělejte si audit vašich komunikačních procesů v rámci týmu, vyjasněte si pravidla a dodržujte jednotnou linii komunikace, na který se mohou všichni členové týmu spolehnout.

    Zapracujte na delegaci práce a spolupráci v rámci týmu

    Efektivní delegování práce je alfou a omegou produktivity celého týmu. To samé pak platí o spolupráci jednotlivých pracovníků. Jasně vyčleňte role, práva a povinnosti jednotlivých členů týmu a zefektivněte proces, kterým si v rámci týmu předáváte úkoly a spolupracujete na jejich vypracování.

    Lépe a chytřeji plánujte

    Další bod, na který se musíte zaměřit, je to, jak si jako tým plánujete práci. Jste skutečně efektivní v plánování úkolů jednotlivých členů týmu? Jsou vaše plány realistické? Nejsou přehnaně optimistické, nebo naopak málo ambiciózní? Používejte vhodné nástroje na plánování aktivit a práce členů týmů, monitorujte vytíženost zaměstnanců a naučte se jako tým lépe efektivněji využívat kapacity všech členů týmu.



    -mm-

    Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele