How to overcome a personal crisis, come out stronger and return to work as soon as possible

Jak překonat osobní krizi, vyjít z ní ještě silnější a vrátit se co nejdříve zpět k práci

Unfortunately, from time to time, we all experience a crisis. Everyone encounters problems, minor and major, in their life and managers are no exception. But personal crises, such as the death of a loved one, family problems, health issues or some kind of failure, can also make us stronger in the long run. Here are some tips on how to get back to productive work after experiencing a crisis and emerge from these unpleasant experiences even stronger than before.

Do not lose sight of your long-term plans

As Addicted2Success.com states, when you go through a life crisis, it is perfectly normal to focus on the here and now. You are dealing with the present and do not want to think too much about the future. But to get out of melancholy, you need to start focusing again on the future and your long-term plans.

Trust in yourself and your skills

After going through a personal crisis, it is quite common to lose confidence in oneself and one's skills. Try to write down what you have done well, what you are good at, and what lessons you can take away from the crisis.

Do not be afraid to admit to others that something is wrong

Just because you are in a managerial position does not mean you have to pretend everything is fine at all times. If you are experiencing a tough time, do not be afraid to talk about it even with subordinates. You will thus show them that you too are only human and it may serve as a helpful gesture which shows talking about mental health and difficult times in your team is perfectly acceptable.

Seek professional help if necessary

If you feel everything is just too much to handle, seek professional help. Even only a few sessions with a professional, perhaps a psychologist or coach, can work wonders.

Keep working

Work, especially if you enjoy it and find it fulfilling, can serve as an effective antidote to the crises you go through. This does not mean you should not take time off and devote some time to yourself, your family and your mental health. But try to get back to work as soon as you can.

Do things you enjoy

Everybody has different things that put them in a positive mood and boost their motivation. Whether you enjoy music, movies, sports, spending time with your family or even travelling, you should not stop doing these things, not even in times of crisis. Your favourite activities will give you energy and motivation and get you back to normal.

 


-mm-

    Jak překonat osobní krizi, vyjít z ní ještě silnější a vrátit se co nejdříve zpět k práci

    Každý z nás si bohužel občas projde krizí. Na menší či větší problémy naráží všichni lidé. A manažeři nejsou žádnou výjimkou. Osobní krize, ať už například smrt někoho blízkého, rodinné problémy, zdravotní indispozice nebo nějaký neúspěch, nás ale mohou v dlouhodobém měřítku i posílit. Zde je několik tipů, jak se po prodělané životní krizi vrátit zpět k produktivní práci a jak z těchto nepříjemných zkušeností vyjít ještě silnější než předtím.

    Neztrácejte z dohledu své dlouhodobé plány

    Jak uvádí Addicted2Success.com, když procházíme životní krizí, je zcela normální, že se věnujeme tomu, co se děje tady a teď. Řešíme přítomnost a nechce se nám příliš přemýšlet nad budoucností. Abyste se ale dostali ven z melancholie, musíte se začít zase soustředit na budoucnost a své dlouhodobé plány.

    Věřte sobě i svým dovednostem

    Po prodělané osobní krizi běžně člověk ztrácí sebevědomí. Stejně tak se mu nedostává důvěry v sebe sama a své dovednosti. Zkuste si sepsat, co se vám povedlo, v čem jste dobří a jaké ponaučení si z krize odnášíte.

    Nebojte se přiznat okolí, že se něco děje

    To, že zastáváte manažerskou funkci, neznamená, že musíte za každou cenu předstírat, že se vám nic neděje. Pokud procházíte těžkým obdobím, nebojte se o tom mluvit. A to i klidně se svými podřízenými. Ukážete tak, že i vy jste pouze lidé, a uděláte tím vstřícné gesto, kterým dáte najevo, že mluvit o psychickém zdraví a složitých obdobích je ve vašem týmu zcela přijatelné.

    Pokud je to nutné, vyhledejte odbornou pomoc

    Jestliže se vám zdá, že je toho na vás až příliš, vyhledejte odbornou pomoc. I několik málo sezení s profesionálem, ať už třeba s psychologem nebo s koučem, může udělat divy.

    Nepřestávejte pracovat

    Práce, zvláště pokud vás baví a naplňuje, může sloužit jako zázračný protilék proti krizím, kterými si člověk prochází. To neznamená, že si nemáte na nutně dlouhou dobu vzít volno a věnovat se chvíli sobě, své rodině a svému duševnímu zdraví. Snažte se ale do práce vrátit co nejdříve, jak to bude možné.

    Dělejte věci, které vás baví

    Každému z nás dodává pozitivní náladu a motivaci něco jiného. Ať už vás baví hudba, filmy, sport, čas s rodinou nebo třeba cestování, nesmíte přestat tyto věci dělat. Ani v období krize. Vaše oblíbené aktivity vám dodají energii a motivaci a vrátí vás zpátky do běžného režimu.



    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success