How to prevent winter depression

Jak předejít zimní depresi

Freezing weather and extended darkness make the winter a period often negatively affecting our mood and work performance. Ignoring the winter blues may, however, lead us to experience a burnout or real depression instead of spring. The CBS News website therefore came up with some practical tips on how to make winter more enjoyable in your workplace.

Actively search for light

The lack of light in winter can lead to the so-called seasonal affective disorder - depression which should be treated with phototherapy in combination with psychotherapy. To avoid this, try to absorb as much light as possible during the day. Go to work on foot, go out for a walk on your lunch break or at least put an extra lamp on your desk.

Add more light into the workplace

If there are no windows in your meeting room, move your meetings somewhere else where there are some windows. If you cannot change the room and you have to spend a long time there, try to secure full-spectrum light.

Think of summer

Surround yourself with objects and information that will help you think about your favorite summer activities - from swimming to gardening.

Go out for lunch

Create a group of colleagues to lunch outside the office together. Go out for a walk purposefully - to absorb light and air and also to strengthen your team cohesion.

Enjoy sports

If you have long been saying to yourself that you should start skiing again, do it. Enjoy cross-country skiing or skating with your family on weekends.

-kk-

    Jak předejít zimní depresi

    Mrazivé počasí a delší tma činí ze zimy období, které se častěji negativně podepisuje na naší náladě a pracovní výkonnosti. Budeme-li však svou zimní sklíčenost ignorovat, místo jara se můžeme dočkat vyhoření nebo propuknutí skutečné deprese. Server CBS News proto přišel s několika praktickými tipy, jak si zimní období v práci zpříjemnit.

    Aktivně hledejte světlo

    Nedostatek světla v zimním období může vést až k takzvané sezonní afektivní poruše – depresi, kterou je třeba léčit fototerapií v kombinaci s psychoterapií. Chcete-li tomu předejít, snažte se za den načerpat co nejvíce světla. Jděte do práce pěšky, zajděte se projít ven o pauze na oběd a svačinu nebo si alespoň dejte lampu na pracovní stůl.

    Přidejte více světla do pracovního prostředí

    Pokud vaše zasedací místnost nemá okna, přesuňte porady někam, kde okna jsou. V případě, že místnost změnit nemůžete a máte v ní trávit delší dobu, snažte se zajistit širokospektrální světlo.

    Myslete na léto

    Obklopte se předměty a informacemi, které vám budou pomáhat myslet na vaše oblíbené letní aktivity – od plavání po zahradničení.

    Choďte na oběd ven

    Vytvořte s kolegy skupinu pro společné obědy mimo kancelář. Cíleně se choďte projít ven – načerpat světlo a vzduch a také posílit týmovou soudržnost.

    Sportujte

    Pokud si již delší dobu říkáte, že byste mohli zase začít lyžovat, udělejte to. Vyrážejte o víkendech s rodinou na běžky nebo na brusle.

    -kk-

    Zdroj: CBS MoneyWatch - server americké mediální skupiny CBS věnovaný managementu a obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje CBS MoneyWatch