How to renew your energy

Jak načerpat energii

Sometimes life is not easy – everything seems to be harder, customers and employees become difficult to deal with and you feel drained of all energy. How can you recharge? The best thing to do is to take a break and do something that is pleasant, something that boosts you inspiration and enthusiasm. Let’s take some tips and inspirational proposals from an article published on the Open Forum website.

1) Talk to your customers and employees and think about them, too

It can be a great source of inspiration, especially if you are a writer. Whatever your business is, it is always a boost for your enthusiasm when you are rewarded and hear some positive feedback on your efforts. You can get suggestions about what you could do better and what possible paths for future growth could be the most valued. When you want to send out a message, think about the people that will receive your presentation or speech.

2) Read about the ideas of experts in your field

Who are the colleagues and experts that have brilliant insights? Read their articles when your energy hits a low, it can refresh your mind and provide you with inspiration. Sometimes you may come across ideas similar to your own. These experiences of feeling a connection between you and other professionals are highly motivating. It assures you that you are on the right track.

3) Go for a walk

Do you have a dog? Great. You don't? Never mind, it is always a good idea to go for a walk when you feel down. You don’t really need a pet to accompany you. When you are walking, you can reflect on your life. You will probably recall conversations you have had, people you have meet and articles you have read. What resonates with you? The best ideas are sometimes to be found when you are out of the office.

-jk-

    Jak načerpat energii

    Někdy život zkrátka není snadný. Všechno se zdá být mnohem těžší - zaměstnanci i zákazníci jsou nároční nebo protivní a prostě cítíte, že je všechna vaše energie pryč. Jak jí opět získat? Nejlepší je udělat si přestávku a věnovat se něčemu příjemnému. Něčemu, co vám vrátí vaši inspiraci a díky čemu budete opět plni nadšení. Podívejme se na tipy a návrhy, které nám web Open Forum nabídl ve svém novém článku.

    1) Promluvte si se svými zákazníky a zaměstnanci – nebo o nich aspoň popřemýšlejte

    Funguje to skvěle především pro spisovatele, ale i pro ostatní platí, že právě tito lidé mohou být velkým zdrojem inspirace. Ať už se zabýváte čímkoliv, pozitivní zpětná vazba vždy potěší a dodá nadšení do další práce. Můžete také získat zajímavé návrhy na zlepšení i na to, kam byste měli v budoucnu směřovat. A i tehdy, když se chystáte do světa vyslat nějaký vzkaz, přemýšlejte o lidech, kteří vaši řeč nebo prezentaci budou sledovat.

    2) Čtěte o myšlenkách předních odborníků ve vašem oboru

    Kdo jsou ti, kteří vás vždy překvapí svými brilantními postřehy? Když vaše energie zmizela, přečtěte si jejich články. Vaší mysl to osvěží a poskytne vám to mnoho inspirace. A možná někdy dokonce zjistíte, že podobné myšlenky vás nedávno také napadaly. Takový pocit propojení mezi vámi a předním expertem je velmi motivující. Ujistí vás o tom, že směřujete správným směrem.

    3) Jděte na procházku

    Máte psa? Skvělé! Nemáte žádného? Nevadí, stejně je procházka dobrý nápad. A to především tehdy, když cítíte sklesle. Ve skutečnosti ani nepotřebujete domácího mazlíčka, který by vás doprovázel. Když se procházíte, můžete přemýšlet o životě. Pravděpodobně budete přemýšlet o nedávných rozhovorech, o lidech, které jste potkali, a o článcích, které jste v poslední době četli. Co z toho bylo pro vás nejpřínosnější, jaké myšlenky vás při tom napadaly? Ty nejlepší nápady někdy nedostaneme v kanceláři, ale právě venku, na procházce.

    -jk-

    Zdroj: OPEN Forum - americký server sdružující komunitu malých a středních podnikatelů