How managers can relax and combat stress

Jak mohou manažeři relaxovat a bojovat se stresem

Stress is typical of people in leading positions, which is why it is important managers are able to relax in a suitable and effective way. Here is some advice on how to go about it.

These tips were published by PsychCentral.com.

Meditation

There are many kinds of meditation, so you can choose from a whole range of forms. Try to find out the available options and whether any of them would suit you with regard to your lifestyle, time schedule and personality type.

Writing a journal

Recording your feelings in a journal and thus structuring your own thoughts can have a powerful therapeutic effect by helping you gain a better perspective on what is happening to you.

Time for yourself

Everyone, in order to function properly in the long run, needs some time only for themselves. They must be able to spend time on their hobbies and handling their own feelings, which otherwise tend to be suppressed by the mass of work or mundane activities.

Balanced personal and work life

Creating a boundary between personal and work life and balancing the two is key to fighting stress and to one's own well-being.

Physical activity

Do not neglect physical activity, which helps the body produce endorphins and regenerate the brain.

 

-mm-

    Jak mohou manažeři relaxovat a bojovat se stresem

    Stres je typickým průvodní jevem manažerské pozice a proto je u lidí na vedoucích pozicích o to víc důležité, aby uměli správně a efektivně relaxovat. Zde je několik tipů, jak na to.

    Tyto tipy přinesl server PsychCentral.com.

    Meditace

    Existuje mnoho druhů meditace a ta vaše tak může mít celou řadu podob. Zkuste si zjistit, jaké jsou možnosti, a zjistěte, jestli by vám některá z nich vyhovovala, vzhledem k vašemu životnímu stylu, časovým možnostem a typu osobnosti.

    Psaní deníku

    Vypsat své pocity do deníku a utřídit si tak myšlenky může mít silně terapeutický efekt. Psaní deníku vám tak může pomoct získat nad tím, co se vám děje, určitý nadhled.

    Čas na sebe

    Každý člověk, aby mohl dlouhodobě efektivně fungovat, musí mít i určitý čas na sebe. Tedy musí se věnovat svým koníčkům a umět se popasovat se svými vlastními pocity, které jinak bývají v běžném každodenním shonu přehlušené prací nebo denními aktivitami.

    Vyvážení osobního a pracovního života

    Utvoření hranice mezi osobním a pracovním životem a vyvážení těchto dvou částí našich životů je pro boj se stresem a pro určitý pocit pohody zcela klíčové.

    Fyzická aktivita

    Nezapomínejte na fyzickou aktivitu, která pomáhá vašemu tělu produkovat endorfiny a díky kterému budete i lépe spát a regenerovat svůj mozek.

     

    -mm-

    Zdroj: Psych Central - největší světový portál věnovaný duševnímu zdraví
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Psych Central