How to increase your team's long-term productivity in three steps

Jak dlouhodobě zvýšit produktivitu vašeho týmu ve třech krocích

One of the key tasks of a team manager is to bring out the best in their subordinates. They must encourage effective communication within the team and help their subordinates cooperate so they achieve the best possible results. This article describes three things you can do to increase the productivity of your team.

Common goal

According to Entrepreneur.com, the first and at the same time most important step for increasing the team's productivity is to give them strong motivation to work and a clear vision they want to achieve, one that will encourage everyone to work hard and pull together. Present a common goal, "sell" it effectively, then ensure all team members on an individual level truly believe in this vision, are enthusiastic about it and want to play their part in achieving it.

Autonomy of employees

You cannot motivate employees sufficiently to do their best unless you trust them and provide them sufficient space for their work. In order to inspire them to produce their best possible work performance, you must allow them enough authority and provide them with the option of making their own decisions so that they truly believe they are able to contribute to the good results of the team as a whole.

Transparent communication

Last but not least, you need to communicate with subordinates in a transparent manner. Team members must know exactly what is expected of them and what their roles are. Trusting the manager plays a major role in a person's productivity, and you as a manager can only earn the trust of your employees by talking to them openly and not hiding anything. Create a healthy, open environment, gain your employees' trust, and they in turn will want to make you happy by working efficiently on the team's common goals.

 

-mm-

    Jak dlouhodobě zvýšit produktivitu vašeho týmu ve třech krocích

    Jedním z klíčových úkolů manažera týmu je dostat ze svých podřízených to nejlepší. Musí moderovat efektivní komunikaci v rámci týmu a pomoci svým podřízeným spolupracovat tak, aby podávali co možná nejlepší výkon. V tomto článku si ukážeme tři věci, které můžete udělat pro to, abyste navýšili produktivitu vašeho týmu.

    Společný cíl

    Podle Entrepreneur.com je prvním a zároveň nejdůležitějším krokem, jak zvýšit produktivitu týmu, dám jim tak silnou motivaci pracovat a tak jasnou vizi, které chtějí všichni dosáhnout, že všichni členové týmu budou pracovat efektivně a budou tahat za společný provaz. Představte vašem týmu společný cíl, dostatečně ho vašemu týmu „prodejte“ a následně se individuálně s jednotlivými pracovníky ujistěte, že skutečně této vizi věří, že jsou z ní nadšeni a že chtějí přispět k postupu směrem k tomuto vytyčenému cíli.

    Autonomie pracovníků

    Motivaci pracovat naplno u svých podřízených nedovedete zajistit, pokud jim nevěříte a pokud jim nedáte dostatečný prostor. Aby byli zaměstnanci inspirováni k podávání co možná nejlepšího výkonu, a aby tudíž nesklouzávali k činnostem, které odvádí jejich pozornost, musí mít dostatečné pravomoci činit sami za sebe určitá rozhodnutí a musí skutečně věřit tomu, že svojí prací přispívají k něčemu většímu a k dobru celého týmu.

    Transparentní komunikace

    V neposlední řadě je nutné se svými podřízenými transparentně komunikovat. Vaši pracovníci musí mít jasno v tom, co se po nich chce a jaké jsou jejich role. V produktivitě zaměstnanců hraje velkou roli důvěra vůči svému nadřízenému, a tu získáte jenom tak, že s nimi budete mluvit otevřeně a nebudete před nimi nic skrývat. Vytvořte zdravé, otevřené prostředí, získejte si důvěru podřízených a ti tak budou ve výsledku chtít se vám zavděčit efektivní prací na společných cílech.

     

    -mm-

    Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com