Four tips on designing a superb team building event

Čtyři tipy, jak naplánovat opravdu skvělý team building

Team building events are an excellent opportunity not only to have fun and enjoy yourself, but also to strengthen relations between colleagues and practise the internal procedures of the team. Here are four tips on how to plan a team-building so that it does not turn into a fiasco and your team genuinely benefits from it.

Tip 1: Consider team members' preferences

As Presentation Magazine states, many managers tend to plan events for their team based on their own preferences. However, for the event to be successful, the manager needs to put aside their own ego and personal preferences. The ideas for the event must come from the attendees themselves. Only then will your subordinates be sufficiently engaged and your team building truly effective.

Tip 2: Involve subordinates in planning  the event

Do not do everything yourself. The planning phase is also part of the team building. Moreover, bearing in mind the first tip, it is a good idea to let your subordinates decide about the details. So assign them tasks and let them plan the team building based on their own preferences.

Tip 3: Have backup plans ready for crisis scenarios

Not everything will always work out the way you imagine. In order to ensure your team-building event does not go completely wrong, you should have alternative plans ready for crisis scenarios: for example, if the weather does not work out, if a key person falls sick, etc.

Tip 4: Get feedback from participants after the event

After the event, you should learn from both what went wrong and what worked well. Get feedback from participants. What would they do differently next time? Did you achieve what you wanted with the team building? Take this feedback into account when planning the next event.

 

-mm-

    Čtyři tipy, jak naplánovat opravdu skvělý team building

    Team buildingové akce jsou skvělou příležitostí nejen se pobavit a užít si zábavy, ale také prohloubit přátelské vztahy mezi kolegy, lépe se poznat a vyjasnit si nebo si nacvičit některé týmové interní postupy. Zde jsou čtyři tipy, jak team building naplánovat, aby se z něho nestalo fiasko. A aby byl skutečným přínosem pro celý váš tým.

    Tip 1: Berte v potaz preference členů vašeho týmu

    Jak uvádí Presentation Magazine, mnoho manažerů má tendenci akce pro svůj tým plánovat podle toho, co se líbí jim samotným. Aby však akce měla šanci na úspěch, musí jít ego a preference manažera stranou. A nápady, co se vlastně bude dít a jaký typ akce se bude konat, musí pocházet od samotných účastníků. Jedině tak budou vaši podřízení dostatečně angažovaní a team building se tak stane skutečně efektivním.

    Tip 2: Zapojte podřízené do plánování akce

    Nenechávejte vše na svých bedrech. Už samotné plánování je součástí stmelování týmu. A navíc, s přihlédnutím k tipu č. 1, je dobré nechat dílčí detaily na rozhodnutí samotných účastníků. Proto podřízeným rozdělte úkoly a nechte je, ať si team building naplánují podle vlastních představ.

    Tip 3: Mějte připravené náhradní plány pro krizové scénáře

    Ne vždy se vše podaří tak, jak si představujete. Aby vaše team-buildingová akce nedopadla nešťastně, mějte připravené i alternativní varianty pro případ krizových scénářů – například když nevyjde počasí, když se klíčová osoba onemocní a podobně.

    Tip 4: Po akci zjistěte od účastníků zpětnou vazbu

    Po skončení dotyčné akce je dobré se poučit z chyb i z toho, co se naopak povedlo. Zjistěte tedy zpětnou vazbu účastníků. Co by příště udělali jinak? Dosáhli jste team buildingem toho, čeho jste dosáhnout chtěli? Tuto zpětnou vazbu vezměte v potaz při plánování další akce.

     

    -mm-

    Zdroj: Presentation Magazine - portál věnovaný prezetacím a veřejnému vystupování
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentation Magazine