Four communication techniques which, according to Arnold Schwarzenegger, will bring you success

Čtyři komunikační techniky podle Arnolda Schwarzeneggera, které vám přinesou úspěch

Opinions about Arnold Schwarzenegger differ. But one thing cannot be denied: he has achieved success in politics, sport and purely financial matters that most people can only dream of. As both Mr. Olympia and Governor of California he has displayed both charisma and communication skills. He writes about these in his new book, Be Useful. What four communication techniques does "Arnie" think will bring you success?

This text is based on an article on INC.com.

Keep educating yourself

The field of interpersonal communication is dynamic. Society, people, and their expectations are constantly evolving, so it is essential constantly to educate yourself in communication skills. Knowing how to communicate effectively is a skill that must be not only learnt but also practised constantly, and ever new techniques must be sought.

Practise your speeches and techniques

Public speaking, like communication techniques, needs to be practised. Schwarzenegger describes how he would practise and rehearse his speeches up to 20 times before facing an audience. In public speaking and general communication techniques, fortune favours the prepared.

Use bridging

Schwarzenegger mentions a technique that can help you take control of any conversation to your own advantage. It involves using a bridge to move from the topic of the moment to the one you personally want to talk about. Find some connection between the current topic and what you really want to focus on, then simply flip the conversation.

Talk about things that are relevant to the other person

When trying to convince other people of something or convey pieces of information you need to give them, it is imperative you always use expressions and examples that are meaningful to that person. Use examples from fields that are close to them and tell stories they can easily relate to.

 

-mm-

    Čtyři komunikační techniky podle Arnolda Schwarzeneggera, které vám přinesou úspěch

    Na Arnolda Schwarzeneggera mají různí lidé různé názory. Jedno se mu ale nedá upřít – v politice, sportu i v otázce čistě finanční dosáhl úspěchu, o kterém si většina lidí může nechat jenom zdát. Jako Mr. Olympia i jako guvernér Kalifornie prokázal své charisma a komunikační dovednosti. A i o nich píše ve své nové knize, Be Useful. Jaké čtyři komunikační techniky vám podle „Arnieho“ přinesou úspěch?

    Tento text vychází z článku na webu INC.com.

    Neustále se vzdělávejte

    Oblast mezilidské komunikace je dynamická. Společnost, lidé i jejich očekávání se neustále vyvíjí, a proto je nutné se v oblasti komunikačních dovedností neustále vzdělávat. Umět efektivně komunikovat je dovednost, kterou se musíte nejenom naučit, ale neustále ji i procvičovat a hledat nové a nové postupy.

    Trénujte proslovy a postupy

    Veřejné projevy, stejně jako komunikační techniky, je nutné trénovat. Arnold Schwarzenegger podle svých slov své projevy trénoval a přeříkával třeba dvacetkrát, než s nimi vešel před publikum. Ve veřejných proslovech i v obecných komunkačních technikách platí – štěstí přeje připraveným.

    Používejte oslí můstky

    Arnold Schwarzenegger ve své knize popisuje techniku, díky které vždy můžete získat kontrolu nad jakoukoliv konverzací a „strhnout“ ji na svoji stranu. Spočívá v tom, že téma, které se rozebírá, oslím můstkem přesunete k tématu, o kterém chcete mluvit vy. Najděte si v tématu, o kterém aktuální konverzace je, nějakou spojitost s tématem, které chcete předat vy, a konverzaci na toto téma jednoduše překlopte.

    Mluvte o věcech, které jsou pro druhou osobu relevantní

    Když se snažíte druhou stranu o něčem přesvědčit nebo jí předat nějaké informace, které jí předat musíte, je nutné, abyste vždy používali termíny, příklady a informace, které jsou pro dotyčného člověka relevantní. Používejte příklady z oborů, které jsou dotyčnému blízké, a vyprávějte příběhy, se kterými se druhý člověk dovede snadno ztotožnit.

     

    -mm-

    Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele