Seven questions you should be asking at regular meetings with your employees

7 otázek, které byste měli pokládat při pravidelných schůzkách se svými podřízenými

Regular communication with subordinates is key to successful and effective leadership. As a manager, you should meet your team members regularly at individual assessment meetings where you discuss what the employee is dealing with, whether they have any problems, how their personal development is going, and so on. Here are seven questions you should ask at each of these meetings.

"Do you have any questions about our last meeting?"

As The Muse states, you should start with updates and questions regarding the last meeting. Each meeting should always clarify what is to happen before the next meeting and what you will focus on until then. Subsequent meetings should evaluate how successful you have been at fulfilling the plan from the previous meeting.

"Right now what are you dealing with most?"

Find out what employees are dealing with and what is occupying their mind. It may be either a work-related issue, or a personal one, or anything that influences their work in any way.

"How do you see your current workload?"

Talk often about the employee's workload. At the same time, do not use this as an opportunity to overwhelm the employee with a lot of new tasks if they tell you their capacities are not being used 100%.

"How is your self-development going?"

Personal development often gets neglected, especially if there are many tasks and work is hectic. But it is still an important item you should not forget to discuss with your employees on a regular basis.

"Do you see any problems in team work or communication?"

The quality and efficiency of internal communication is key for a team's productivity. This is why it is important you talk about it often and you listen to your regular employees, who witness any problems first-hand.

"Do you have any questions?"

Do not let the meeting turn into your own monologue. Listen to the employees and let them ask you about things they are interested in.

"What tasks should we plan up to the next meeting?"

Always end the meeting with a plan for what will happen up to the next meeting. Determine your goals and define what it is you will be focusing on until then.

 

-mm-

    7 otázek, které byste měli pokládat při pravidelných schůzkách se svými podřízenými

    Pravidelná komunikace s podřízenými je pro jejich úspěšné a efektivní vedení zcela klíčová. Jako manažer byste se měli se členy svého týmu pravidelně setkávat na individuálních bilančních schůzkách, kde probíráte, co zaměstnanec řeší, jestli nemá nějaké problémy, jak probíhá jeho osobní rozvoj a podobně. Zde je sedm otázek, které byste měli na každé takové schůzce položit.

    „Máš nějaké otázky k našemu poslednímu setkání?“

    Jak uvádí The Muse, začít byste měli novinkami, posuny a otázkami ohledně vašeho posledního setkání. Na něm byste si měli vždy říct, co se bude do příští schůzky dít a na co se budete soustředit. Na každé následné schůzce pak zhodnoťte, jak se vám daří plnit plán z té minulé.

    „Co teď aktuálně nejvíc řešíš?“

    Zjistěte, co se zaměstnanci honí hlavou a co teď momentálně nejvíce zaměstnává jeho mysl. Může to být jak pracovní záležitost, tak i něco osobního. Případně cokoliv, co nějakým způsobem ovlivňuje jeho práci.

    „Jak vnímáš svůj momentální objem práce?“

    Mluvte o objemu práce pracovníka často. Zároveň tento dotaz nevyužívejte jako příležitost nasypat na pracovníka spoustu dalších úkolů, pokud se vám přizná, že není vytížen na 100%.

    „Jak probíhá seberozvoj?“

    Na osobní rozvoj se často zapomíná, zvláště pokud je hodně úkolů a práce je hektická. Přesto se jedná o důležitou věc, na kterou se zapomínat nesmí a kterou je potřeba řešit se zaměstnancem pravidelně.

    „Vidíš nějaké problémy v týmové spolupráci nebo komunikaci?“

    Pro produktivitu týmu jsou kvalita a efektivita interní komunikace zcela zásadní. Proto je důležité toto téma otevírat často a naslouchat řadovým pracovníkům, kteří případné problémy vidí z první ruky.

    „Máš nějaké otázky?“

    Nenechte sklouznout bilanční schůzku k monologu z vaší strany. Naslouchejte pracovníkům a nechte je se vás ptát na to, co je zajímá.

    „Jaké úkoly si dáme do naší příští schůzky?“

    Vždy z bilanční schůzky odcházejte s určitým plánem, co se bude dít do příští schůzky. Dejte si cíle a řekněte si, na co se budete do dalšího setkání zaměřovat.

     

    -mm-

    Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
    Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse