10 incredibly true quotes about life

10 neskutečně pravdivých citátů o životě

Everyone says that life is short, but few people do anything to get the most out of it.

"How long will you wait before indulging in the best for yourself?" - Epictetus
So many people are trapped by setting New Year's resolutions. It is much better to get rid of deadlines and treat yourself to the best for yourself today.

"You are successful when you get up in the morning, go to bed in the evening and do what you want in the meantime." - Bob Dylan
The most pleasant form of freedom is not a life without responsibility, but a life in which we can freely choose our responsibilities.

"It never ceases to amaze me: we all love ourselves more than others, but we care more about their opinion than our own." - Marcus Aurelius
The expectations of others are often overwhelming. The only comments we take to heart can bring us to our knees. Why? What makes other people's opinion of us better than our own? Especially if they don't know our whole story. They don't know what we've been through or what we are able to achieve.

"Love the game because you are part of it, my friend. Control it.” - Guy Ritchie
People take life too seriously. Treating life like a game is more fun. The game of life has different levels of difficulty, but if you take responsibility for everything you do and act as the ruler of your own kingdom, then you really own your life. Back yourself every time and play the game as a champion.

“When you feel paralysed or unfocused, what do you do? Memento mori - remember that you must die anyway. It will all be for naught.” - Ryan Holiday
If you face a difficult situation, ask yourself: will it be like this in the long run? Will I be thinking about it a year from today? Probably not. If that is the case, then there is no reason to deal with it now.

"If you don't fall down sometimes, you're just coasting." - Kevin Kelly
There is no reward without risk. Real growth comes from getting outside your comfort zone and trying things that scare you. Don't let fear dictate to you what you should do.

“The disease of our time is that we live on the surface. We are like the Platte River, a mile wide and only an inch deep." - Steven Pressfield
Everyone is looking for shortcuts and codes for a better life. We all want to be a noun without a verb. We all do superficial things instead of putting depth into activities that create something real. Opt for a few close friends instead of several thousand acquaintances. Spend more time creating than consuming.

"Instead of thinking about when you're going on your next vacation, you might want to start living a life you don't have to run away from." - Seth Godine
Too many people dream of a better life. They plan a vacation so they can escape reality. They browse social media to avoid the actual life they have created. A better solution is to start living the life you've always dreamed of and laying one brick a day until you've built it.

“You will never be happy if you continue to look for what happiness is. You will never live if you are looking for the meaning of life.” - Albert Camus.
Happiness is not something you find. It's something you do. Happiness, like misery, is a choice. Do you want to know why people are negative, unpleasant and have the wrong attitude? Because it's the easy option.

"As well as the noble art of completing things, there is also the noble art of leaving things unfinished. The wisdom of life lies in the elimination of irrelevant things.” - Lin Yutang
We impose too many responsibilities on ourselves, the result of which is that we feel overworked, unfulfilled, dissatisfied. On the other hand, reducing our commitments by half can set us free. Take a step back and allow yourself to say "yes" only to what you really want.


-bb-

    10 neskutečně pravdivých citátů o životě

    Všichni říkají, že život je krátký, ale málokdo dělá něco proto, aby z něj skutečně vytěžil maximum.

    "Jak dlouho budete čekat, než si dopřejete to nejlepší sami pro sebe?" - Epiktétos

    Tolik lidí se chytí do pasti tím, že si stanoví novoroční předsevzetí. Mnohem lepší je oprostit se od termínů a dopřát si to nejlepší pro sebe ještě dnes.

    „Člověk je úspěšný, když ráno vstává, večer jde spát a mezi tím si dělá to, co chce.“ - Bob Dylan

    Nejpříjemnější formou svobody není život bez odpovědnosti, ale život, ve kterém si můžeme svobodně zvolit své odpovědnosti.

    „Nikdy mě nepřestává udivovat: všichni milujeme sami sebe více než ostatní, ale staráme se více o jejich názor než o náš vlastní.“ - Marcus Aurelius

    Očekávání druhých jsou často drtivá. Jediný komentář, který si vezmeme k srdci, nás může srazit na kolena. Proč? Co dělá jejich názor na nás lepší než náš vlastní? Zejména pokud neznají náš celý příběh. Neví, čím jsme prošli nebo čeho jsme schopni dosáhnout.

    „Miluj hru, protože jsi její součástí, příteli. Ovládni ji.“ - Guy Ritchie

    Lidé berou život příliš vážně. Zacházení s životem jako s hrou je zábavnější. Hra života má různé úrovně obtížnosti, ale pokud vezmete odpovědnost za vše, co děláte, a budete jednat jako vládce svého království, pak svůj život skutečně vlastníte. Sázejte pokaždé na sebe a hrajte hru jako šampión.

    „Když se cítíte ochromeni nebo nesoustředěni, co uděláte? Memento mori – pamatujte, že stejně musíte zemřít. Všechno to bude k ničemu.“ - Ryan Holiday

    Když budete čelit obtížné situaci, zeptejte se sami sebe, bude to i v dlouhodobém horizontu? Budu o tom přemýšlet za rok ode dneška? Pravděpodobně ne. Pokud je tomu tak, pak už není důvod se tím zabývat ani nyní.

    „Pokud občas neklesnete, jen poběžíte.“ - Kevin Kelly

    Bez rizika není odměna. Skutečný růst vychází z toho, když se vymaníte ze svého pohodlí a přimějete se vyzkoušet věci, které vás děsí. Nenechte strach, aby vám diktoval, co máte dělat.

    Nemoc naší doby je, že žijeme na povrchu. Jsme jako řeka Platte, míle širocí a jen centimetr hlubocí.“ - Steven Pressfield

    Každý hledá zkratky a kódy pro lepší život. Všichni chceme být podstatným jménem bez slovesa. Všichni děláme povrchové věci místo toho, abychom vkládali hloubku do aktivit, které vytváří něco skutečného. Rozhodněte se pro několik blízkých přátel místo pro několik tisíc známých. Stravte více času tvorbou než spotřebou.

    "Namísto přemýšlení o tom, kdy pojedete na příští dovolenou, byste možná měli začít žít život, ze kterého nemusíte utíkat." - Seth Godine

    Příliš mnoho lidí sní o lepším životě. Plánují dovolenou, aby mohli uniknout realitě. Prochází sociální média, aby se vyhnuli životu, který si stvořili. Lepším řešením je začít žít život, o kterém jste vždy snili, a pokládat každý den jednu cihlu, dokud ji nevystavíte.

    „Nebudete nikdy šťastní, pokud budete i nadále hledat, v čem štěstí spočívá. Nikdy nebudete žít, pokud hledáte smysl života.“ - Albert Camus.

    Štěstí není něco, co najdete. Je to něco, co děláte. Štěstí, stejně jako bída, je volba. Chcete vědět, proč jsou lidé negativní, nepříjemní a mají špatný přístup? Protože je to jednodušší.

    „Vedle vznešeného umění, dovést věci dokonce, existuje také vznešené umění nechat věci rozdělané. Moudrost života spočívá v eliminaci nepodstatných věcí.“ - Lin Yutang

    Nakládáme si až příliš mnoho povinností, díky nimž se pak cítíme přepracovaní, nenaplnění, nespokojení. Na druhé straně, pokud snížíme své závazky na polovinu, může nás to osvobodit. Udělejte krok zpět a dovolte si říct „ano“ jen tomu, co opravdu chcete.

     

    -bb-