Where to start when you want to create your own website (5/5)

Kde začít, když si chcete vytvořit vlastní webovou stránku? (5/5)

Creating a website for yourself or your start-up business involves a number of steps. Here we offer a series of articles containing quick tips and questions that will help you with planning, launching, and preparing content for your website guaranteed to interest visitors.

The final article in the series focuses on sources of inspiration for valuable content on your website that will attract visitors.

Use search engines

When your customers want to find something, they go to search engines and enter queries. The results that appear for your type of product or service can provide a good idea of ​​which search engine pages are important and which pages are getting traffic from your search terms. These listings might give you ideas for content that you should also create.

Search engines have algorithms that register concepts people often search for, so that when someone starts typing a query, the search engine displays a drop-down menu with query predictions. This is based on what they think you want to write based on other users' previous queries. If you are looking for things or services that you offer, this can be a useful guide in creating content.

Get content ideas from social media

If you want to create content that attracts website visitors, you need to know what interests them. Follow social networks to discover what people are talking about in relation to your industry and products. See what your competitors are promoting.

Don't do it yourself

One of the biggest mistakes in content marketing is that everyone tries to come up with ideas on their own. If you are not one of the few people who have experience in this field, you should invest in quality reinforcements. Everyone has different experiences and these can greatly enrich you.

Try Buzzsumo

Buzzsumo monitors social media platforms and alerts you when something happens to viral content.

Video attracts attention

Users want a video. Text and images still work, but videos are overcoming this trend. They very easily attract a person's attention. Share tips, tutorials, Q&A, interviews, etc. with video content.

Share your story

Ideal for service providers. People will identify with you better if you offer them your story and reveal your approach to work.

Ask readers for help

If you have an established blog with a reader base or ideally a straight list of e-mails, ask your contacts what they would be interested in. Become a partner for your readers. Don't just see them as customers.

Have an interview

Find an expert and interview them on a topic related to your readers. Even better: invite your readers to ask questions themselves.

Guest contributions

Guest posts work well if the guest is an authority in their field.

 

    Kde začít, když si chcete vytvořit vlastní webovou stránku? (5/5)

    Vytvoření webové stránky pro vás nebo vaši začínající firmu zahrnuje řadu kroků. Připravili jsme seriál plný rychlých tipů a otázek, které vám pomohou s plánováním, spuštěním i přípravou obsahu pro váš web, který návštěvníky zaujme.

    V tomto závěrečném díle se zaměříme na zdroje vaší inspirace pro hodnotný obsah na webové stránce, která návštěvníky zaujme.

    Využijte vyhledávač

    Když vaši zákazníci chtějí něco najít, jdou do vyhledávačů a zadávají dotazy. Výsledky, které se zobrazují k vašemu typu produktu nebo službě, vám mohou poskytnout dobrou představu o tom, které stránky vyhledávače považují za důležité a jaké stránky získává návštěvnost díky hledaným výrazům. Tyto výpisy vám mohou poskytnout nápady na obsah, který byste měli také vytvořit.

    Vyhledávací nástroje mají algoritmy, které se učí pojmy, které lidé často hledají, a když někdo začíná psát dotaz, vyhledávač zobrazí rozevírací nabídku s predikcemi dotazu. Tedy podle toho, co si myslí, že chcete napsat na základě předchozích dotazů ostatních uživatelů. Pokud hledáte věci či služby, které nabízíte, může to být pro vás užitečné vodítko při tvorbě obsahu.  

    Získejte nápady na obsah ze sociálních médií

    Pokud chcete tvořit obsah, který zaujme návštěvníky webových stránek, musíte vědět, co je zajímá. Sledujte na sociálních sítích, o čem lidé ve vztahu k vašemu oboru a produktům hovoří. Podívejte se, co propagují vaši konkurenti.

    Nedělejte to sami

    Jedna z největších chyb v content marketingu je, že se každý snaží přijít s nápady na vlastní pěst. Pokud nejste jedni z mála lidí, kteří mají v tomto oboru praxi, investujte raději do kvalitní posily. Každý má jiné zkušenosti a tyto zkušenosti vás mohou výrazně obohatit.

    Vyzkoušejte Buzzsumo

    Služba Buzzsumo sleduje platformy sociálních médií a upozorní vás, když se něco stane virálním obsahem.

    Video poutá pozornost

    Uživatelé chtějí video. Text a obrázky stále fungují, ale videa tento trend přebíjí. Velmi snadno upoutají pozornost člověka. Sdílejte tipy, návody, Q&A, rozhovory aj. pomocí videoobsahu. 

    Sdílejte svůj příběh

    Ideální pro poskytovatele služeb. Lidé se lépe ztotožní s vaší osobou, pokud jim nabídnete svůj příběh a poodhalíte váš přístup k práci.

    Požádejte čtenáře o pomoc

    Pokud máte zavedený blog se základnou čtenářů nebo ideálně rovnou seznam emailů, zeptejte se vašich kontaktů, co by je zajímalo. Staňte se pro své čtenáře partnery. Nedívejte se na ně jen jako na zákazníky.

    Udělejte rozhovor

    Najděte si odborníka a zrealizujte s ním rozhovor na téma související s vašimi čtenáři. Ještě lepší je: požádejte své čtenáře, aby sami položili otázky.

    Příspěvky hostů

    Hostující příspěvky fungují dobře, pokud je host autoritou ve svém oboru.

    Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How