Fourteen tips for a successful start to your business

14 tipů pro úspěšný start vašeho podnikání

There are dozens of websites offering checklists with tasks you can't ignore when starting a business. On the one hand, they are certainly useful; however, they will not advise you on how to make your business genuinely successful. Here are 14 tips that can help you in this.

Know yourself, your true motivational level, the amount of money you can risk, and what you are willing to do to be successful. Obviously we all want to make money. But what are you willing to give up to achieve your goal? How many hours a week will you work? How willing are you to step outside your comfort zone? To be successful, keep your business plans in line with your personal and family goals and resources.

Choose the right company. Find a need and fill it: this is an old and still functional formula. The key to success is identifying consumer needs you can meet, ones that generate enough revenue to build a profitable business. Don't think about your product; think primarily about the customer.

Make sure there really is a market for what you want to sell. One of the biggest mistakes start-ups make is not caring about the size of the target group. They know a few people from the area who are willing to buy the product, but no more. Do not make this mistake.

Research the idea. Define and talk to proper representatives of your target group (not including family or loved ones). Find out if what you want to sell is something they would be interested in and, if so, what price they are willing to accept.

Examine your competitors. No matter what type of business you start or run, you will have competitors. Although no other company offers exactly what you plan to sell, it is very likely there will be other products or services your target customers use to meet their needs. To be successful, you need to research the competition and find out as much as possible about what they are selling and how they sell it.

Plan for success. If you're not looking for investors or investing a huge amount of money in your business, you may not need a sophisticated business plan, but you still need a plan for your goals. The plan may change as you progress and learn more about your customers and competitors, but it will still help maintain your focus in one direction.

Know the operational needs. Most people who are considering starting a business focus on what they are selling and for whom. They often do not consider how the company will actually work. For example, if you sell goods, how will they be delivered? Will you need staff? Will you have to accept credit cards? Will you invoice customers? Who will monitor whether you are paid? Who will build and maintain your website and manage social networks?

Start on a small scale. Successful entrepreneurs take controlled risks. They test an idea on a small scale, then build on what works well, tweak it, and proceed on a larger scale.

Learn from others. Find mentors, join groups with like-minded people, learn everything you can about your field and what is involved in getting from where you are to where you want to be. Attend specialist conferences. Take courses led by practitioners.

Think about the impact of your business. Track income and expenditure, keep your company's money separate from personal resources, and find out what regulations your business must follow.

Understand the difference between working for yourself and building an ongoing business. If you want to build a business, you need to develop systems and methods that allow you to hire other people to do the work while you attend to the planning.

Meet investors. If your business needs investor support, do what you can to find out what investors are looking for and where to find people who might invest in your type of business. For example, groups of local angel investors are a good place to start.

Don't forget digital marketing. Even if you already run a local business, you need to build your own digital footprint. Invest at least in a professional website, an e-mail list that allows you to communicate regularly with both existing and potential customers; manage social networks customers often visit. The point is that potential customers are likely to find you on the web before deciding whether to contact you. Coupons, special offers and practical information sent to names on your e-mail list can encourage customers to make a purchase.

Never stop learning and trying new things. What is an advantage now may be a necessity next year. Keep your eyes and ears open for new things. Are there newer or better ways to market your products and services? Do customers want something you don't offer? Is there another type of customer you should target? Get answers by reading everything you can about your industry, and listen to your customers.

 

-bb-

    14 tipů pro úspěšný start vašeho podnikání

    Existují desítky webových stránek, které vám nabídnou kontrolní seznamy s úkoly, které při rozjezdu podnikání nemůžete opomenout. Na jednu stranu jsou jistě užitečné, na druhou vám však neporadí v tom, jak své podnikání skutečně učinit úspěšné. Sepsali jsme 16 tipů, které vás v tom mohou podpořit.

    Poznejte sebe, svou skutečnou motivační úroveň, množství peněz, které můžete riskovat, a co jste ochotni udělat, abyste byli úspěšní. Jistě, všichni chceme vydělat peníze. Ale co jste ochotni vzdát se kvůli dosažení cíle? Kolik hodin týdně budete pracovat? Jak daleko jste ochotni vykročit ze své komfortní zóny? Abyste byli úspěšní, udržujte své obchodní plány v souladu s vašimi osobními a rodinnými cíli a zdroji.

    Vyberte si tu správnou firmu. Najít potřebu a vyplnit ji – to je starý a stále funkční vzorec. Klíčem k úspěchu je nalezení potřeb spotřebitele, které můžete naplnit a které vytvoří dostatečný příjem k vybudování ziskového podnikání. Nemyslete na svůj produkt, myslete v první řadě na zákazníka.

    Ujistěte se, že skutečně existuje trh pro to, co chcete prodat. Jednou z největších chyb, kterou začínající podnikatelé dělají, je že se nestarají o velikost cílové skupiny. Znají pár zájemců z okolí, kteří jsou ochotni si produkt koupit, ale více už neví. Neopakujte tuto chybu také.

    Zkoumejte myšlenku. Definujte a promluvte si se skutečnými zástupci vaší cílové skupiny (kteří nejsou z rodiny ani blízkého okolí). Zjistěte, zda to, co chcete prodat, je něco, o co by se zajímali, a pokud ano, jakou cenu jsou ochotni akceptovat.

    Zkoumejte své konkurenty. Bez ohledu na to, jaký typ podnikání začínáte nebo provozujete, budete mít konkurenty. I když žádná jiná firma nenabízí přesně to, co hodláte prodat, je velmi pravděpodobné, že tam budou další produkty nebo služby, které vaši cíloví zákazníci používají k uspokojení jejich potřeb. Abyste byli úspěšní, musíte prozkoumat konkurenci a zjistit co nejvíce o tom, co prodávají a jak to prodávají.

    Plán na úspěch. Pokud nehledáte investory nebo do svého podnikání nevkládáte obrovskou částku peněz, možná nebudete potřebovat propracovaný obchodní plán, ale stále potřebujete plán pro vaše cíle. Plán se bude měnit, jak postupujete a dozvíte se více o svých zákaznících a konkurenci, ale přesto vám pomůže udržet pozornost v jednom směru.

    Poznejte provozní potřeby. Většina lidí, kteří uvažují o zahájení podnikání, se zaměřuje na to, co prodají a pro koho to prodají. Často nezvažují, jak bude firma skutečně fungovat. Například, pokud prodáváte zboží, jak bude dodáváno? Budete potřebovat zaměstnance? Budete muset přijímat kreditní karty? Fakturujete zákazníkům? Kdo bude sledovat, zda máte zaplaceno? Kdo bude budovat a udržovat vaše webové stránky a spravovat sociální sítě? Aj. Začněte v malém měřítku. Úspěšní podnikatelé podstupují kontrolovaná rizika. Testují nápad v malém měřítku, pak staví na tom, co funguje dobře, vyladí to a postupují v širším rozsahu.

    Učte se od ostatních. Najděte mentory, připojte se ke skupinám s podobně smýšlejícími lidmi, naučte se vše, co můžete o svém oboru a co to znamená, abyste se dostali z místa, kde jste, do místa, kde chcete být. Zúčastněte se oborových konferencí. Absolvujte kurzy od odborníků z praxe.

    Přemýšlejte o dopadu vašeho podnikání. Sledujte příjmy a výdaje, udržujte peníze firmy odděleně od osobních prostředků a zjistěte, jaké předpisy musí vaše firma dodržovat.

    Pochopte rozdíl mezi prací pro sebe a budováním pokračujícího podnikání. Pokud chcete vybudovat firmu, musíte vyvinout systémy a metody, které vám umožní najmout jiné lidi, aby vykonávali práci firmy, zatímco vy ji plánujete.

    Seznamte se s investory. Pokud váš podnik bude potřebovat podporu investorů, udělejte, co můžete, abyste zjistili, co investoři hledají a kde najít ty, kteří by mohli investovat do vašeho druhu podnikání. Například skupiny místních andělských investorů jsou dobrým místem pro začátek.

    Neopomíjejte digitální marketing. I když provozujete lokální firmu, potřebujete v dnešní době budovat i vlastní digitální stopu. Investujte minimálně do profesionálního webu, seznamu e-mailů, který vám umožní pravidelnou komunikaci se zákazníky a potenciálními zákazníky a věnujte se také správě sociálních sítí, které vaši zákazníci často navštěvují. Důvod: potenciální zákazníci vás pravděpodobně vyhledají na webu dříve, než se rozhodnou, zda vás budou kontaktovat. Kupóny, speciální nabídky a praktické informace zasílané do vašeho seznamu e-mailů mohou zákazníky povzbudit k nákupu.

    Nikdy se nepřestávejte učit a zkoušet nové věci. Co je nyní výhodou, může být příští rok nutností. Mějte oči a uši nastražené pro nové věci. Existují novější nebo lepší způsoby uvádění vašich produktů a služeb na trh? Žádají zákazníci něco, co nenabízíte? Existuje jiný typ zákazníka, na který byste měli cílit? Získejte odpovědi čtením všeho, co můžete zjistit o svém oboru a naslouchejte svým zákazníkům.

     

     

    -bb-

    Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How