Six tips on how to build a successful personal brand

Šest tipů k vybudování úspěšné osobní značky

Building a successful career, getting to a management position and keeping it requires building an aura of success around yourself, earning the respect of the people around you and building a successful personal brand. Here are six tips on how to build a quality personal brand and how to keep it.

Maintain good individual relationships

As Forbes states, first of all, you must build quality individual relationships with the people around you (both at work and in your personal life). People will respect you if you remember specific information about them, for instance what their kids are called or what problems they have. 

Believe in yourself

If you do not respect yourself you can never gain the respect of those around you. Respect yourself, your skills and your successes. If you are not satisfied with certain aspects of your personality or your life, change them. Only then will you be able to build a successful personal brand.

Do not change your priorities and values

The values you hold should not only be empty words, but you should live by them in your everyday life. At the same time, you must not change your own values.

Praise other people and their work

You should thank people and express appreciation for their work, deeds and opinions. People always like those who take note of their qualities and praise a job well done.

Do not break your promises

If you break this rule just once, it will be nearly impossible to improve your reputation. Whenever you promise something, keep your word, even if it seems insignificant. 

Never gossip

Do not degrade yourself by gossiping and backbiting. Always maintain a neutral attitude when talking about other people.

 

-mm-

    Šest tipů k vybudování úspěšné osobní značky

    Vybudovat úspěšnou kariéru, dostat se na manažerskou pozici a udržet si ji vyžaduje vytvořit kolem sebe auru úspěchu, získat si respekt svého okolí a také si vybudovat úspěšnou osobní značku. Zde je šest tipů, jak si kvalitní osobní značku vybudovat a dlouhodobě si ji udržet.

    Udržujte kvalitní osobní vztahy

    Jak radí Forbes, v prvé řadě je nutné si vybudovat kvalitní individuální vztahy s nejbližšími lidmi ve vašem okolí (jak v profesní, tak i v osobní sféře). Lidé k vám budou mimo jiné chovat respekt, pokud si o nich budete pamatovat specifické informace, jako třeba jak se jmenují jejich děti, co řeší za problémy a podobně.  

    Věřte si

    Člověk, který nerespektuje sám sebe a nevěří si, nikdy nemůže získat respekt svého okolí. Važte si sami sebe, svých dovedností a úspěchů. Jestliže s něčím nejste sami na sobě spokojeni, změňte to. Jedině tak můžete vybudovat kvalitní osobní značku.

    Neměňte své priority a hodnoty

    Hodnoty, které vyznáváte, by neměly figurovat jenom ve vaší rétorice, ale měli byste podle nich i jednat ve svém každodenním životě. Zároveň je nesmíte měnit nebo své vlastní hodnoty porušovat.

    Chvalte ostatní a vyslovujte jim uznání

    Upřímně lidem děkujte a vyslovujte uznání k práci, jednání a názorům druhých. Lidé totiž chovají sympatie k člověku, který si všímá jejich vlastních kvalit a dobře odvedené práce.

    Neporušujte své sliby

    Jakmile tuto zásadu jednou porušíte, vaši reputaci budete napravovat jen velice složitě. Co slíbíte, to dodržte, i kdyby se mělo jednat o zdánlivou maličkost.

    Nikdy nikoho nepomlouvejte

    Nikdy se nesnižte k drbům a pomluvám a v otázce hodnocení lidí zaujímejte na veřejnosti maximálně neutrální stanovisko.

     

    -mm-

    Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com
    Štítky: Kariéra