Seven traits that will ensure a successful management career

Sedm vlastností, které vám zajistí úspěch v kariéře manažera

What separates successful managers from the less successful ones? Above all, it is their skills and long-term qualities. What qualities and attitudes will ensure your success as a manager? Here are seven of them.

Flexibility

According to Addicted2Success.com, one of the main characteristics of successful managers is flexibility. You must accept change as a necessary part of life and you must be adaptable.

Emotional intelligence

As a manager, you must be able to empathise with people around you and know how to work with emotions - both your own and those of your subordinates.

The ability to listen

Effective communication, plus the ability and willingness to listen are essential qualities for any manager.

Positive attitude to digital technology

Flexibility is linked to a positive relationship with digital technology. Modern technology is constantly evolving; you need to embrace it and take advantage of it.

Willingness to learn

Continuous learning is necessary to stay competitive among other managers. As a manager, you need to be mindful of your own education, not least because of the example you need to set your subordinates.

Critical thinking

A manager must think things through. They need to have excellent critical thinking skills and be able to spot opportunities even where others see nothing.

Creativity

Last but not least, a manager must be creative. They must come up with original and novel solutions, and encourage subordinates to do the same.



-mm-

    Sedm vlastností, které vám zajistí úspěch v kariéře manažera

    Co odděluje úspěšné manažery od těch méně úspěšných? Především jde o jejich dovednosti a dlouhodobé vlastnosti. Jaké vlastnosti a jaké přístupy vám zajistí úspěch v kariéře manažera? Zde je sedm z nich.

    Flexibilita

    Jak uvádí Addicted2Success.com, jednou z hlavních vlastností úspěšných manažerů je flexibilita. Musíte přijmout změnu jako nutnou součást života a musíte být adaptabilní.

    Emoční inteligence

    Coby manažer se musíte umět vcítit do lidí kolem sebe a musíte umět pracovat s emocemi. Jak s těmi svými, tak i s emocemi vašich podřízených.

    Schopnost naslouchat

    Efektivní komunikace a schopnost a ochota naslouchat jsou zcela zásadními vlastnostmi jakéhokoliv manažera.

    Kladný vztah k digitálním technologiím

    S flexibilitou souvisí i nutný kladný vztah k digitálním technologiím. Moderní technologie se neustále vyvíjí – a vy to musíte přijmout a využít toho.

    Ochota učit se

    Neustálé vzdělávání je nutné pro udržení konkurenceschopnosti mezi ostatními manažery. A coby manažer musíte dbát na své vlastní vzdělání i kvůli tomu, že musíte jít svým podřízeným příkladem.

    Kritické myšlení

    Manažer se musí nad věcmi důkladně zamýšlet. Musí mít skvělé kritické myšlení a musí umět rozpoznávat příležitosti. A to i tam, kde jiní nic nevidí.

    Kreativita

    V neposlední řadě musí být manažer kreativní. Musí vymýšlet originální a neotřelá řešení – a v tom samém podporovat i své podřízené.



    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success
    Štítky: Kariéra