Transitioning to a new employer: six things a manager must avoid

Příchod k novému zaměstnavateli: Šest věcí, kterým se musí manažer vyhnout

Are you a manager about to move to a new employer? Will you be leading a new team you are unfamiliar with, and you do not want to make any major missteps right from the start? Here are six things to avoid when you are about to take on a management role with a new employer.

These tips were published by the INSEAD Knowledge website.

Caring about nothing beyond your team

Many managers become so focused on their team, its structure and functioning, that they forget it is only a part of a larger, company-wide structure. An effective manager must understand how the organisation as a whole works and be able to communicate well on behalf of the team with other parts and levels of the company. So, as well as the team, you need to be fully acquainted also with the company structure.

Little time to get to know subordinates

First and foremost, a manager must get to know their subordinates well, both professionally and personally. Before doing anything and implementing any changes, set up regular meetings with your subordinates and become well acquainted with them.

Unclear expectations and rules

After a certain period of getting to know how the team works, the manager should come up with a clear list of expectations they have of their subordinates. Communicate transparently with your team and make it very clear what you actually want from them.

Complete change of all existing rules and procedures

New managers often come in, audit the team's functioning and then make a 180° turn. They change all the rules, undo all established procedures and start setting everything up again from scratch. But this is not a good approach. Make changes judiciously and gradually.

Trying to appear infallible at all costs

It is logical that a new manager wants to appear as competent as possible to their new management and subordinates. Some managers, however, go so far as not being able to admit they do not know something or that something has gone wrong. No one is infallible and no one expects you to be. If you make a misstep, do not try to cover it up or blame it on someone else.

Little willingness to listen to subordinates

Your subordinates know a lot more about how the team works and many other things than you might think at first glance. Take advantage of their know-how, communicate with them often and listen to what they say, especially if you are planning any major changes in the team.

 

-mm-

    Příchod k novému zaměstnavateli: Šest věcí, kterým se musí manažer vyhnout

    Jste manažer a chystáte se na přechod k novému zaměstnavateli? Budete nově vést tým, který neznáte, a nechcete hned na začátku udělat žádné velké přešlapy? Zde je šest věcí, kterým se musíte vyhnout, pokud se chystáte převzít manažerskou roli u nového zaměstnavatele.

    Tyto tipy přinesla webová stránka INSEAD Knowledge.

    Nezájem o cokoliv mimo váš tým

    Mnoho manažerů se natolik soustředí na svůj tým, jeho strukturu a fungování, že zapomenou, že jejich tým je součástí větší, celofiremní struktury. Efektivní manažer musí chápat, jak funguje organizace jako celek, a musí umět za tým dobře komunikovat s ostatními částmi a úrovněmi firmy. Kromě svého týmu se tedy musíte důvěrně seznámit i se strukturou firmy.

    Málo času na seznámení se se svými podřízenými

    Manažer musí v prvé řadě dobře poznat své podřízené. A to jak po profesní stránce, tak i po té osobní. Než začnete cokoliv dělat a implementovat jakékoliv změny, nastavte si pravidelná setkání se svými podřízenými a dobře se s nimi seznamte.

    Nejasná očekávání a pravidla

    Po určité době „hájení“ a seznamování se s fungováním týmu by měl manažer přijít s jasným seznamem očekávání, která od svých podřízených má. Komunikujte se svým týmem transparentně a zcela jednoznačně je seznamte s tím, co od nich vlastně očekáváte.

    Kompletní změna všech dosavadních pravidel a postupů

    Noví manažeři častou přijdou, udělají si audit fungování týmu a následně přijdou s obratem o 180°. Změní všechna pravidla, zruší všechny zavedené postupy a začne vše nastavovat od začátku. To ale není dobrý přístup. Změny dělejte uvážlivě a postupně.

    Snaha vypadat neomylně za každou cenu

    Je logické, že nový manažer chce před svým novým vedením i podřízenými vypadat co možná nejvíce kompetentně. Někteří manažeři však jdou tak daleko, že nejsou ani schopni přiznat, že něco neví nebo že se jim něco nepovedlo. Nikdo není neomylný a nikdo to od vás ani neočekává. Pokud uděláte nějaký přešlap, nesnažte se ho zakrýt ani házet na nikoho jiného.

    Malá ochota naslouchat podřízeným

    Vaši podřízení toho o fungování týmu i o řadě jiných věcí ví mnohem více, než by se mohlo na první pohled zdát. Využijte jejich know-how, často s nimi komunikujte a naslouchejte tomu, co vám říkají. Zvláště pokud plánujete v týmu nějaké větší změny.

     

    -mm-

    Zdroj: INSEAD Knowledge - znalostní portál mezinárodní MBA školy INSEAD
    Zobrazit přehled článků ze zdroje INSEAD Knowledge
    Štítky: Kariéra