Five steps that will help you reach a management position

Pět kroků, které vám pomohou dostat se na manažerskou pozici

Do you want to advance your career and become a team leader? If you wish to reach a management position or already are a manager and want to improve your leadership, you must make certain long-term, permanent changes to your life and working style. Here are five steps that will help you acquire the “manager mindset”, thanks to which sooner or later you will be noticed by senior management and be able to convince people around you that you really have what it takes to become a manager.

Be systematic

According to the Harvard Business Review, a manager must work systematically. They must be able to organise their work well (because otherwise they will not be able to organise the work of others) and they must always have a clear plan on how they will achieve their goals.

Find a mentor

Learn from others. Determine who your role model is and why, take advice from them and try to live or work like that person. Everybody should have their own mentor, and even the most successful people would not reach their goals without the help of others; this is especially true when it comes to managers.

Take responsibility for your own actions

Stop making excuses about a lack of luck, other people's lack of skills, or anything you cannot control. Take accountability into your own hands and don't just wait to see what your surroundings will do for you.

Leave your comfort zone

Managers must be able to do things that are beyond the boundaries of their comfort zone. Moreover, an unwillingness to get out of one's comfort zone is generally a big enemy of success. Embrace change as a positive thing, try new things and break free of your old routine.

Implement the changes gradually

If you want to reach a long-term change in your life, you should not make too many radical changes at once. Implement all the above tips gradually, one by one, and work on them in the long run.

 

-mm-

    Pět kroků, které vám pomohou dostat se na manažerskou pozici

    Chcete se posunout ve své kariéře a stát se týmovým lídrem? Jestliže toužíte po tom dostat se na manažerskou pozici, nebo už na ní jste a chcete se jako leader zlepšit, musíte učinit určité dlouhodobé, trvalé změny ve vašem životě i ve vašem stylu práce. Zde je pět kroků, díky kterým získáte „manažerský mindset“, díky kterým si vás dříve nebo později někdo z vyššího managementu všimne a které vám pomohou přesvědčit své okolí, že skutečně máte na to stát se manažerem.

    Buďte systematičtí

    Podle Harvard Business Review musí být manažer systematický. Musí umět si skvěle organizovat svoji práci (protože jinak určitě nebude schopen organizovat práci ostatních) a musí mít vždy připravený jasný plán, jak dosáhnout svých cílů.

    Najděte si mentora

    Učte se od ostatních. Řekněte si, kdo vám imponuje a proč, nechte si od nich radit a snažte se žít či pracovat jako daný člověk. Každý by měl mít svého mentora, ani ti nejúspěšnější nikdy nedosáhli na své sny bez rad a pomoci ostatních, a u manažerů to platí dvojnásob

    Přijměte odpovědnost za své činy

    Přestaňte se vymlouvat na nedostatek štěstí, na neschopnost ostatních anebo na cokoliv, na co nemáte vliv. Vezměte odpovědnost do vlastních rukou a přestaňte očekávat, co pro vás udělá okolí.

    Vystupujte ze své komfortní zóny

    Manažeři musí dělat i věci, které jsou za hranicí jejich komfortní zóny. Navíc platí, že neochota jít za hranice své komfortní zóny je obecně velkým nepřítelem úspěchu. Přijměte změnu jako váš úděl a pozitivní věc, zkoušejte nové věci a dostávejte se neustále mimo vaše zajeté koleje.

    Zavádějte změny postupně

    Abyste dosáhli ve svém životě nějaké trvalé změny, je nutné, abyste neudělali příliš mnoho radikálních změn najednou. Všechny výše zmiňované tipy proto implementujte postupně a pracujte na nich dlouhodobě.

     

    -mm-

    Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review
    Štítky: Kariéra