Coaches' advice: habits to help you become a great manager

Koučové radí: Zvyky, díky kterým se stanete skvělým manažerem

Good managers are not born: they become so through education and experience, and also by following certain long-standing habits. This article looks at some tips from coaches to managers that will help you become a really good manager.

These tips come from twenty coaches who were contacted by Forbes.

Write down your plans

Writing things down will help you in many ways. You will not have to remember so many things and will understand things better through visualisation. Most importantly, you will keep sight of your plans. Always put your plans down on paper, be they personal or professional goals.

Set aside time for strategic planning

No good manager should be overwhelmed only by day-to-day, routine tasks. Build a habit of setting aside time at least once a week for long-term, strategic planning, where you think not about specific tasks but about processes, communication set-ups, or your long-term goals.

Be authentic in leading people

You need to put something of yourself into your management style. Subordinates will recognise if you are just following the general advice from the manager's handbook. Be authentic and adapt all management lessons to your own style.

Do not forget to develop yourself

Some managers are so focused on supporting the development of their subordinates that they forget about developing themselves. But in order to move forward and be able to lead your subordinates effectively in the long term, you need to work on yourself and continuously educate yourself. So make self-development a habit.

Maintain a healthy lifestyle

Achieving long-term success requires maintaining a healthy lifestyle. This means, among other things, following a regular sleeping pattern, drinking regime and healthy diet. Only in a healthy body can there be a healthy mind.

 

-mm-

    Koučové radí: Zvyky, díky kterým se stanete skvělým manažerem

    Dobrým manažerem se člověk nerodí. Stává se jím pomocí vzdělávání a zkušeností. A také díky dlouhodobému dodržování určitých zvyklostí. V tomto článku se podíváme na několik tipů, které manažerům dávají koučové a které vám pomohou stát se opravdu dobrým manažerem.

    Tyto tipy pocházejí od dvaceti koučů, které oslovil Forbes.

    Sepisujte si své plány

    Zapisování věcí vám pomůže v mnoha ohledech. Nebudete si muset tolik věcí pamatovat, budete lépe věci chápat díky vizualizaci. A především budete mít na očích své plány. Vždy si své plány napište na papír, ať už se jedná o osobní nebo pracovní cíle.

    Vyhraďte si čas na strategické plánování

    Žádný dobrý manažer se nesmí nechat zahltit pouze každodenními, rutinními úkony. Vybudujte si zvyk, kdy si minimálně jednou týdně vyhradíte čas na dlouhodobé, strategické plánování, kdy budete přemýšlet nikoliv nad konkrétními úkoly, ale nad procesy, nastavením komunikace nebo nad svými dlouhodobými cíly.

    Buďte při vedení lidí autentičtí

    Do svého manažerského stylu musíte dát něco ze sebe. Podřízení poznají, když akorát následujete obecné rady z příručky pro manažery. Buďte autentičtí a všechny manažerské poučky si upravujte svému vlastnímu stylu.

    Nezapomínejte na rozvoj sebe sama

    Někteří manažeři se natolik soustředí na podporu rozvoje svých podřízených, že zapomínají na rozvoj sebe sama. Abyste se ale posouvali a dovedli své podřízené vést dlouhodobě efektivně, musíte pracovat sami na sobě a neustále se vzdělávat. Udělejte si tedy ze seberozvoje zvyk.

    Dodržujte zdravý životní styl

    Abyste mohli dosáhnout dlouhodobého úspěchu, musíte dodržovat zdravý životní styl. To mimo jiné znamená dodržovat spánkový režim, pitný režim i zdravé stravování. Protože jenom ve zdravém těle může být zdravý duch.

     

    -mm-

    Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu

    Štítky: Kariéra