How to build a "managerial aura" around yourself

Jak si kolem sebe vybudovat „manažerskou auru“

Do you want to become a successful manager? Do you want others to perceive you as a competent leader and your personal brand to be linked to your ability to lead a team? Then you need to build a kind of "managerial aura" around yourself. This article will explain how this is done.

Be consistent and seldom change your views, values or mood

What makes a good manager really successful? According to Forbes, one of the hallmarks of a successful leader is that they can be relied upon, and other people know what to expect from them. Therefore, a good manager (or someone with managerial ambitions) should not change their views often, but rather adhere to solid principles and values. Nor should they have frequent mood swings, choleric tantrums or periods of obvious melancholy which interfere with their work and ability to lead subordinates.

Be empathetic and communicate effectively

You can also build a managerial aura around yourself by being able to communicate effectively. This means, above all, being able to listen actively to people around you and show empathy towards them. It also means sending confident non-verbal signals to these people and expressing yourself with sufficient (but healthy) energy.

Do not pretend to know everything: instead, learn to use the talents of those around you in a positive way

Some people have the misconception that a manager needs to know everything; not knowing something in their field is a sign of weakness and incompetence. However, the truth is that incompetence is mainly characteristic of people who try to pretend they know everything. A successful manager should certainly not try to come across as infallible: on the contrary, they should be able to admit not knowing or being unable to do something, and capable of recognising the individual talents in others and using these for the benefit of the whole team.

Consider professional help

Personal and career coaching is booming these days. And this is definitely a positive thing. If you have ambitions to become a successful manager and want to build your personal brand, consider getting help from a professional. Quite possibly, they will enable you to reach your full potential and become the best version of yourself.

 

-mm-

    Jak si kolem sebe vybudovat „manažerskou auru“

    Chcete se stát úspěšným manažerem? Chcete, aby vás ostatní vnímali jako kompetentní lídry a aby vaše osobní značka byla spojená se schopností vést tým? Pak si musíte kolem sebe vybudovat jakousi „manažerskou auru“. V dnešním článku vám ukážeme, jak na to.

    Buďte konzistentní a neměňte často názory, hodnoty ani náladu

    Co vlastně dělá dobrého manažera skutečně úspěšným? Podle Forbesu je jedním ze znaků úspěšného lídra fakt, že se na něj dá spolehnout a že ostatní vědí, co od něho očekávat. Dobrý manažer (nebo člověk s manažerskými ambicemi) by tedy neměl často mění své názory, měl by se držet pevných zásad a hodnot. A neměl by ani vykazovat časté výkyvy nálad, takže by neměl mít cholerické záchvaty vzteku ani období očividné melancholie, která zasahuje do jeho práce a schopnosti pracovat s podřízenými.

    Buďte empatičtí a efektivně komunikujte

    Manažerskou auru kolem sebe vybudujete i tím, že budete umět efektivně komunikovat. To znamená především umět aktivně naslouchat lidem kolem sebe a projevovat vůči nim empatii. Také to znamená vysílat sebevědomé neverbální signály do svého okolí a projevovat se dostatečně (ale zdravě) energicky.

    Nepředstírejte, že víte všechno – spíše se naučte pozitivně využívat talentu lidí kolem sebe

    Někteří lidé si mylně představují, že manažer je člověk, který všechno zná a všechno ví. A že pokud by někdo prokázal neznalost ve svém oboru, jedná se o znak slabosti a nekompetentnosti. Pravda je ale taková, že nekompetentně působí především ti lidé, kteří se snaží předstírat, že vědí všechno. Úspěšný manažer by ze sebe rozhodně neměl dělat neomylného člověka – naopak, měl by umět přiznat, když něco neví nebo neumí, a měl by umět v ostatních rozpoznat jejich individuální talenty a využít je v prospěch celého týmu.

    Zvažte profesionální pomoc

    Osobní a kariérní koučink zažívá v dnešní době velký boom. A to je rozhodně pozitivní věc. Jestliže máte ambice stát se úspěšným manažerem a chcete si vybudovat svou osobní značku, zvažte pomoc profesionála. Dost možná vám umožní naplno využít svůj potenciál a stát se nejlepší verzí sebe sama.

     

    -mm-

    Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com
    Štítky: Kariéra