Achieving career success in five steps

Jak dosáhnout kariérního úspěchu v pěti krocích

No matter what your exact career goals and priorities are, and what you want to achieve in life and at work, general guidelines do exist to help you achieve your aims. So how do you achieve career success? Here is a universal five-point guide.

This manual was published by Addicted2Success.com.

Focus on your strengths

Many of us tend to compare ourselves to people around us and focus on our weaknesses. But the road to success leads the other way: while you need to be aware of your weaknesses and not be overconfident in areas you are objectively not good at, the primary focus should be on your strengths. Develop these in the long term and make the most of them.

Keep educating yourself and leave your comfort zone

Even the most capable and educated person will soon fall back into mediocrity if they do not constantly educate themselves. The road to success is endless and requires constantly learning new things, being open to new challenges, and always willing to step out of one's comfort zone to try new things and practices.

Have a knowledge of numerous areas

Deep knowledge of one area is often crucial to success. But that does not mean you should neglect skills and knowledge in other areas. The current age we live in favours unusual combinations of skills and knowledge. Take advantage of this and create a unique combination of rare skills and knowledge.

Learn how to communicate effectively and get along with people around you

Having a successful career requires getting along with people around you. You need to learn how to communicate effectively - even with people cut from a different cloth who have a quite different personality.

Set priorities and focus on them long-term

The key to success is not to be overly ambitious or megalomaniacal in your goals. Identify a few key metrics, then set just a few priorities that you will continue to focus on in the long term.



-mm-

    Jak dosáhnout kariérního úspěchu v pěti krocích

    Nehledě, jaké přesně jsou vaše kariérní cíle a priority a čeho chcete v životě i v práci dosáhnout, existuje obecně platný návod, který vám k dosažení vámi vytyčených met pomůže. Jak tedy dosáhnout kariérního úspěchu? Zde je univerzální manuál v pěti bodech.

    Tento manuál přinesl web Addicted2Success.com.

    Zaměřte se na své silné stránky

    Mnoho z nás má tendenci porovnávat se s lidmi ve svém okolí a soustředit se na své slabiny. Cesta k úspěchu ale vede jinudy. Svých slabin si sice musíte být vědomi a nesmíte být přehnaně sebevědomí v oblastech, ve kterých objektivně dobří nejste, ale zároveň se musíte především soustředit na své silné stránky. A ty dlouhodobě rozvíjet a co nejvíce z nich těžit.

    Neustále se vzdělávejte a vystupujte ze své komfortní zóny

    I sebeschopnější a sebevzdělanější člověk brzy zase spadne mezi průměrné, pokud se neustále nevzdělává. Cesta za úspěchem je nekonečná a vyžaduje, že se budete neustále učit nové věci, že budete otevřeni novým výzvám a také že budete vždy ochotni vycházet se své komfortní zóny, abyste si ozkoušeli nové věci a postupy.

    Mějte široké znalosti

    Hluboká znalost jedné oblasti často bývá pro úspěch klíčová. To ale neznamená, že byste měli opomíjet dovednosti a znalosti z jiných oblastí. Dnešní doba nahrává neobvyklým kombinacím dovedností a znalostí. Využijte toho a vytvořte si u sebe jedinečnou kombinaci raritních dovedností a znalostí.

    Naučte se efektivně komunikovat a vycházet s lidmi ve svém okolí

    Abyste kariérně uspěli, musíte vycházet s lidmi kolem sebe. Musíte se naučit efektivně komunikovat – a to i s lidmi, kteří jsou z jiného těsta a kteří se od vás osobnostně velmi liší.

    Určete si priority a na ně se dlouhodobě soustřeďte

    Klíčem k úspěchu je nebýt ve svých cílech příliš ambiciózní nebo megalomanští. Určete si několik málo klíčových met a od nich odvoďte pouze pár priorit, na které se budete nadále dlouhodobě soustředit.



    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success
    Štítky: Kariéra