Five traits you should show when applying for a management position

5 vlastností, které musíte prokázat, když se ucházíte o manažerskou pozici

When applying for a management position, you must demonstrate, in addition to technical and expert knowledge, that you also have the necessary soft skills to be able to lead others. Whether you are just thinking about applying or already writing a cover letter, or even preparing for an interview, you might want to look at the following list of five key traits you will need to show during the recruitment process.

Communication skills

First of all, according to The Muse, you will need to show you have the necessary communication skills. This will be apparent, among other things, from the cover letter, but also in the way you communicate with the interviewer. Be sure to express yourself well, be positive, and pay attention to body language too.

Overcoming obstacles

Not having a breakdown when facing problems and overcoming obstacles: these are key traits of a manager that you must definitely show both in your CV and also during the interview.

Team spirit

A manager must not stand above their team. They need to be a part of it, which means being an excellent team player. If you lack the necessary experience, you should at least show you have played an important role in a club, sports team, or as part of a group project.

Self-reflection and ability to accept criticism

A manager who wants to lead others effectively must have a sense of self-reflection and be able to accept criticism. They need to realise they are not perfect and always be improving themselves. Show that you think about your attitude and are open to constructive criticism.

Time management

Time management, be it your own or that of subordinates, is indeed a key trait of anybody at management level. Show you are capable of organising your time well.



-mm-

    5 vlastností, které musíte prokázat, když se ucházíte o manažerskou pozici

    Pokud se účastníte výběrového řízení na manažerskou pozici, musíte kromě technických a odborných znalostí ukázat, že máte i potřebné měkké dovednosti k tomu, abyste mohli vést ostatní. Ať už jen zatím přemýšlíte, že byste se přihlásili do výběrového řízení, nebo už píšete motivační dopis či se dokonce chystáte na pohovor, bude se vám hodit následující seznam pěti klíčových vlastností, které budete muset během výběrového řízení prokázat.

    Komunikační dovednosti

    V prvé řadě bude podle The Muse potřeba ukázat, že máte potřebné komunikační dovednosti. To se projevuje mimo jiné už v motivačním dopisu i v tom, jak komunikujete s člověkem, který s vámi vede pohovor. Dejte si záležet na správném vyjadřování, šiřte kolem sebe pozitivní náladu a dbejte na svoji řeč těla.

    Překonávání překážek

    Schopnost nezhroutit se tváří v tvář problémům a překonávat jakékoliv překážky je klíčovou vlastností manažera, kterou určitě musíte projevit ve svém životopisu i během pohovoru.

    Týmový duch

    Manažer nesmí stát nad svým týmem. Musí být jeho součástí a musí tedy být excelentním týmovým hráčem. Pokud nemáte takovéto zkušenosti, ukažte alespoň, že jste hráli důležitou roli v nějakém spolku, ve sportovním týmu nebo u nějakého skupinového projektu.

    Sebereflexe a schopnost přijmout kritiku

    Manažer, který chce efektivně vést ostatní, musí mít velkou sebereflexi a musí umět přijmout kritiku. Uvědomuje si, že není dokonalý, a neustále tak na sobě pracuje. Ukažte, že přemýšlíte nad svým přístupem a jste otevřeni konstruktivní kritice.

    Time management

    Plánování času, ať už svého nebo času svých podřízených, je samozřejmě klíčovou dovedností kohokoliv ve vedoucí funkci. Ukažte tedy, že si umíte svůj čas dobře zorganizovat.



    -mm-

    Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
    Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse
    Štítky: Kariéra