Reaching success both in life and at work requires a change of attitude

Abyste dosáhli úspěchu v životě i v zaměstnání, musíte změnit svůj přístup

Do you want to achieve success in life and at work but you sometimes lack motivation? Do you want to advance your career, be successful in the field of your choice and happy in your job? Here are five traits and attitudes you should embrace in order to succeed both at work and in your personal life.

These tips were published by Addicted2Success.com.

Do not be perfectionists

Nothing is perfect and if you always expect perfection and 100% success, after a while you will lose motivation and energy. Yes, you should aim at being as good and successful as possible, but you also have to realise that nothing is perfect and absolute perfectionism will only hinder you, wear you down and eventually demotivate you.

Do not be discouraged by partial failures

The path towards success is riddled with minor failures. Do not become discouraged if you encounter numerous obstacles and errors, and do not focus too much on just one target: always work on more things at once.

Set up clear personal goals

You may never achieve personal success and happiness if you have no defined goals. Set up clear, measurable targets, and ideally write them down on a piece of paper.

Leave your comfort zone

Even the smallest ventures outside your comfort zone will teach you boldness and resilience if you manage to do this regularly. It need not be anything work-related; you may, for instance, learn to take a cold shower every day.

Make a long-term effort

Be patient, and practise all the above-mentioned habits in the long-term. Short-term effort can bring only short-term success.

 

-mm-

    Abyste dosáhli úspěchu v životě i v zaměstnání, musíte změnit svůj přístup

    Chcete v životě i v práci dosáhnout úspěchu, ale občas vám schází motivace? Chcete se kariérně posouvat dále, mít úspěch v odvětví, které jste si vybrali, a chcete, aby vás práce bavila? Zde je pět vlastností a přístupů, které byste si měli osvojit, abyste byli schopni dosáhnout úspěchu jak v práci, tak i v osobním životě.

    Tyto tipy uveřejnil server Addicted2Success.com.

    Nebuďte perfekcionisté

    Nic není dokonalé a pokud vždy budete očekávat dokonalost a stoprocentní úspěch, po čase ztratíte motivaci i energii. Ano, snažte se být co nejlepší a nejúspěšnější, ale zároveň si uvědomte, že nic není dokonalé a stoprocentní perfekcionismus vás bude akorát zdržovat, zpomalovat a ve výsledku i demotivovat.

    Nenechte se odradit dílčími neúspěchy

    Cesta k úspěchu je dlážděná dílčími neúspěchy. Nenechte se odradit, když na své cestě potkáte spoustu překážek a drobných selhání, a neupínejte se příliš jenom na jeden cíl – vždy pracujte na více věcech najednou.

    Nastavte si jasné osobní cíle

    Osobního úspěchu a spokojenosti nemůžete dosáhnout, pokud nemáte definované své cíle. Nastavte si jasné a měřitelné cíle a ideálně si je zapište někam na papír.

    Vystupujte ze své komfortní zóny

    I sebemenší vystoupení z komfortní zóny vás naučí určité odhodlanosti a psychické odolnosti, pokud jej provádíte často. Nemusí se jednat ani o pracovní oblast – naučte se například dávat si každý den studenou sprchu.

    Vyvíjejte dlouhodobé úsilí

    Buďte trpěliví a všechny výše uvedené přístupy praktikujte dlouhodobě. Krátkodobé úsilí vám totiž je schopno přinést jenom krátkodobý úspěch.



    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success