Začínáme podnikat: Kdo chce vydělat, musí utrácet

Když právě začínáte podnikat, chcete své výdaje udržet co nejnižší. Všechno dělat sami však nemůžete, tím byste v podstatě jen ztráceli čas. Víte, jaké aktivity byste měli outsourcovat?

Ilustrační snímek

Článek na webu business2community.com nám poskytl tipy na úkoly a aktivity, za které je vhodné zaplatit druhým. Takže jaké úkoly byste měli přehrát na někoho jiného?

  • Správa vašeho e-mailu: Pokud každý den dostáváte desítky e-mailů a nezvládáte všechny vyřídit, asi byste si měli najmout někoho, kdo by řešil doručenou poštu za vás. Když se ji budete snažit odbavit sami, je dost možné, že nakonec budete věčně zaneprázdněni.
  • Účetnictví: Pokud vám chybí vzdělání v oblasti účetnictví nebo daní, pravděpodobně ušetříte čas a dost možná i nějaké peníze tím, že si najmete odborníka. Je to také dobré pro klidné spaní.
  • Zákaznický servis: Pokud dodáváte prvotřídní produkt nebo službu, je to skvělé. To samo o sobě však nestačí, je třeba zákazníkům poskytovat také dobrý servis. Když se zvýší vaše prodeje, možná budete muset postavit také celý tým zákaznického servisu. Zákazníci totiž mají otázky, připomínky a obavy. A všem sami odpovídat nemůžete.
  • Sociální sítě: Obsah můžete produkovat sami, někdo jiný však může dělat to ostatní: plánovat, reagovat na komentáře a spravovat kampaně.
  • Tvorba obsahu – psaní: Pokud pro vás psaní není něco snadného, můžete si najmout někoho, kdo bude zpracovávat dobrý obsah za vás. Někdy může být těžké vyjádřit své nápady a myšlenky čtenářsky atraktivním způsobem.
  • E-mailový marketing: E-mailový marketing může být velmi časově náročná aktivita, takže si nakonec možná budete muset najít někoho, kdo bude rozšiřovat váš seznam kontaktů a také nastaví vaše e-mailové souhlasy a prodejní proces.
  • Produkce videí: Pokud chcete pro svou firmu videa, potřebujete k jejich zpracování profesionála. Může to totiž zabrat klidně několik hodin – a když se to teprve učíte za běhu, může to být dost frustrující práce.

    -jk-
Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com