Řiďte lépe svůj čas, buďte produktivní a dotahujte věci do konce

Protože je čas tím nejcennějším zdrojem, jaký máme, měli byste ho efektivně využívat. Dostaňte z něj maximum.

Ilustrační snímek

Zlepšete svůj time management a váš život se citelně zlepší. Pokud máte ty správné návyky, bude pro vás dosažení všech vašich cílů mnohem snazší. Řiďte se tipy doporučenými webem addicted2success.com

Zbavte se seznamu úkolů

Lidé, kteří jsou vysoce produktivní, nepoužívají seznamy úkolů. Naplánují si totiž vše přímo do svého kalendáře. Jak seznamy poškozují vaši produktivitu? Když máte před sebou dlouhý seznam věcí k vyřízení, cítíte se ochromeni. Vložte proto raději vše přímo do kalendáře – přímo na čas, kdy to či ono chcete splnit. To vytvoří závazek a zvýší pravděpodobnost, že podle svých plánů budete skutečně jednat.

Nepotřebujete motivaci

Lidé, kteří jsou skutečně produktivní, nemusí před zahájením úkolu cítit nějakou zvláštní motivaci. Mají totiž v sobě tu správnou směs disciplíny a motivace. Jdou a udělají, co je potřeba, bez ohledu na jejich momentální motivaci. Když cítíte odpor a nechuť, prostě to překonejte.

Ve chvílích, kdy máte něco udělat, se prostě překonejte. Přestaňte se rozhodovat na základě toho, jak se cítíte právě nyní – své rozhodování založte raději na tom, jakou pro sebe chcete budoucnost.

Pamatujte na svůj energetický denní režim

Měli byste znát svůj energetický cyklus. Naplánujte důležité úkoly na časy, kdy máte energie nejvíce. Úkoly, které nejsou příliš náročné nebo podstatné si vyhraďte na časy, kdy jste během dne spíše utlumeni.

Rána jsou důležitá

Každé ráno se probouzejte brzy a přidržte se své rutiny a zdravého jídla. Díky tomu budete více produktivní. Vaše rutina může spočívat klidně v meditaci, cvičení nebo vizualizaci… naprosto nezbytné však je, aby její součástí byla vhodná snídaně. Potřebujete prostě získat palivo na celý den – a to, co jíte, přímo ovlivňuje vaši produktivitu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success