Designové trendy kanceláří: Co je letos in?

Přemýšlíte o renovaci kanceláří vaší společnosti? Pak byste neměli zapomenout na současné trendy v kancelářském designu.

Ilustrační snímek

Co je a co naopak není in v roce 2018 nám prozradil článek na webu inc.com.

Už žádný open office, poskytněte raději soukromí

K dispozici by také měly být oddělené místnosti pro skupinovou práci. Dlouhé řady stolů v otevřeném prostoru jsou dnes zkrátka pasé. Zaměstnancům se to prostě nelíbí. Pokud je spolupráce důležitá pro práci daných lidí, pak k ní dojde i bez open office. Není třeba obětovat soukromí a akustickou pohodu vašich lidí. Buďte tak laskaví a rozdělte ty nekonečné řady stolů buď volným prostorem, nebo rovnou zdí.

Dobře vybavené konferenční místnosti

Žijeme v digitálním věku, takže i vaše konferenční místnosti by měly být vybavené špičkovou technologií. Stále více lidí pracuje na dálku a lidé na pracovišti by měli mít možnost je přidat do videokonference jen několika kliknutími. Také umožněte svým zaměstnancům rezervovat si místnost ručně, nainstalujte k tomu účelu tablet přímo na stěnu u dveří.

Nechte zábavu vašich zaměstnanců na doma

Nevysílejte zprávu, že očekáváte, že vaši zaměstnanci budou v kanceláři trávit celý den. Jistě, zabudujte espresso bar, ale nekombinujte práci a zábavu úplně. Žádné stoly na ping-pong. Technologický sektor už také dospěl, jeho zaměstnanci začínají zakládat rodiny a mají tak život i mimo kancelář, nemusíte tedy v pracovním prostoru suplovat společenský život.

Využijte textury a zrcadla

Zaměřte se na textury – cihly, dřevo, možná mramor... kombinujte to a střídejte v různých částech budovy. Pomocí zrcadel udržíte prostor zajímavý a neotřelý. Umístěte je náhodně, možná byste je mohli dát i na stropy. Lidi to v pozitivním slova smyslu trochu dezorientuje a také to rozšiřuje prostor. Zapomeňte na pomalované stěny a graffiti, to je out.

 

-jk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com