Mýty o tom, co potřebujete k podnikání

Přemýšleli jste někdy, jaké to je mít vlastní byznys? Především nejde jen o vydělávání peněz, může to být přece také o vytvoření něčeho dobrého pro svět. Když podnikáte, v zásadě vždy poskytujete řešení nějakého problému. A zaměstnancům dáváte možnost vydělávat. Pomáháte tedy nejen sobě, ale i druhým. Pokud však chcete uspět, musíte si dát pozor na stále přetrvávající mýty o podnikání.

Ilustrační snímek

1) Ekonomické vzdělání

Myslíte si, že právě absolventi ekonomie jsou nejlépe vybaveni pro zahájení podnikání? To dává jistý smysl, ale je to mýtus. Obchodní školy vás však zřídkakdy naučí, jak zvládnout selhání a neúspěch nebo jak se přizpůsobit trhu či dělat důležitá rozhodnutí během zlomku vteřiny. Kromě toho vás škola nikdy neučí, jak být sami sebou. Pro úspěšné podnikání nemusíte mít titul z ekonomické školy, ačkoli vám samozřejmě nijak neuškodí.

2) Hodně peněz do začátku

Chcete-li začít, nemusíte nutně shánět miliony. Stovky různých podniků lze nastartovat i bez peněz. Prostě prodávejte služby a vybírejte peníze. Pak můžete začít investovat do toho, co ke své práci potřebujete, aby vám šla ještě lépe od ruky, radí nám článek na webu addicted2success.com.

Samozřejmě, že některé obchodní modely vyžadují na začátku velký kapitál. Můžete se pokusit využít crowdfundingové financování nebo si najít tzv. andělského investora, který začátek podnikání zafinancuje. Buďte kreativní a pokud peníze do začátku potřebujete, sehnat je můžete.

3) A co zkušenosti?

Podnikatelé by měli být inovátory. Musejí experimentovat s novými myšlenkami – což také znamená, že si obvykle musejí projít mnoha neúspěchy. Zkušenosti přicházejí spolu s provozováním firmy. Podnikání samo vám přinese ty nejrelevantnější zkušenosti. Nikdy nebudete vědět úplně vše, o tom, co vás během podnikání potká. Tak do toho jděte a nevzdávejte se.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success