Jak se stát vlivnou osobností v podnikání

Pat Flynn, zakladatel společnosti Smart Passive Income, je dnes uznávaným podcasterem a mezinárodním řečníkem. Neměl to však vždy tak jednoduché. Před deseti lety přišel o práci a rozhodl se, že si vybuduje vlastní firmu. Vsadil na poradenství v oblasti online podnikání. V rozhovoru pro server entrepreneur.com prozradil několik rad ze své zkušenosti, určených každému, kdo začíná podnikat nebo se cítí ustrnulý v zaběhnutých kolejích.

Ilustrační snímek

Buďte trpěliví

Vlivnou osobností se nemůžete se stát přes noc. Nejprve byste se měli zaměřit na menší oblast a poté ji postupně rozšiřovat. Pokoušet se dělat příliš věcí příliš brzy je kontraproduktivní. Noví podnikatelé někdy příliš experimentují, aniž zvládnou základy.

Systematické plánování

Pravidelné psaní blogů a vytváření podcastů může být velmi časově náročné. Je proto rozumné předem zúžit oblast vašeho zájmu. Naplánujte si sérii článků / podcastů / videí o několika málo tématech, u nichž se dá očekávat, že budou aktuální.

Sběr e-mailových adres

Sestavovat seznam e-mailových adres potenciálních zákazníků byste měli ještě před tím, než vůbec spustíte své podnikání. Ušetříte tím spoustu času a energie později, kdy budete chtít propagovat svůj nový produkt.

Používejte kalendář

Všechno není možné udržet v hlavě. Pro zaznamenání toho, co a kdy máte udělat, je proto nezbytný kalendář. Ujistěte se, že si v něm rezervujete dostatečný prostor také pro sebe a svou rodinu.

Pochopte sami sebe

Neztrácejte pojem o tom, proč jste se původně rozhodli dělat to, co děláte. Flynn se vždy snažil zůstat věrný sám sobě, více se soustředil na pomoc druhým než na své vlastní obohacení. Odměnou je mu pomyšlení na to, že jeho práce ovlivňuje lidi po celém světě.

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com