Jak mít velkou účast na vašich seminářích

Všem jste řekli o svém semináři, webináři atp., také jste kvůli zviditelnění investovali do on-line reklamy, propagovali událost na svých webových stránkách a blogovali o ní. Když se ale podíváte na seznam přihlášených účastníků, nejste spokojeni. Jste přece odborníci, věci rozumíte. Proč není zájem? Pravda je taková, že ať už budete mít placenou nebo volnou aktivitu, je velmi náročné publikum získat.  

Zde je několik tipů, jak si pomoci:

- O co jde? Tradiční popis události bývá napsán tak, aby čtenáři poskytl maximum informací týkajících se toho, o čem událost bude. Popis by měl ale spíše začít problémem vašeho cílového publika.

- Vytvoření urgence řešit daný problém. Potenciální účastník vašeho semináře by také měl pochopit, jaký má daný problém dopad na něj, jeho firmu, rodinu atd. Bez tohoto zdůraznění čtenář problém přiradí k dalším, které má, a půjde dál. Vytvořte pocit urgence a pobídněte lidi takovým způsobem, aby se vámi řešitelným problémem chtěli zabývat co nejdříve.

- Řešení. Část vašeho textu týkající se řešení, které nabízíte, je příležitost vysvětlit potenciálnímu zájemci, jaké informace mu budou během semináře prezentovány a jak mu pomohou s výše citovaným problémem. Toto vysvětlení by mělo být stručné, jasné a orientované na akci.

- Co z toho? Pokuste se sdělit, co bude člověk moci okamžitě po vašem semináři udělat. Díky tomuto přístupu podporujete akci a energii.

- Důvěra. Protože jsou čas a peníze velmi cenné komodity, lidé potřebují vědět, že jste skutečný odborník. Prezentujte v několika větách, co z vás dělá odborníka na dané téma.  

Poslední otázkou je, jak dlouhý by váš poutač na seminář být. Nejlépe je ho po vytvoření otestovat na kolezích. Vidí nabízenou hodnotu? Jsou nabuzeni se účastnit?   

-av-

Zdroj: Presentations - informace o technologiích a technikách efektivní komunikace
Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentations