Plzeň žije fotografiemi

V plzeňských Šafaříkových sadech je až do 22. června k vidění velkoformátová fotovýstava Czech Industry Photo. V rámci celorepublikového putování je Plzeň jedním z deseti měst, která tato osvětová výstava do ledna 2023 navštíví.

Plzeň žije fotografiemi

Vedle příznivců umělecké fotografie i průmyslových inovací Czech Industry Photo cílí především na děti, mládež a jejich (pra)rodiče, kteří je ve volbě studia a budoucího povolání ovlivňují. Více než dvacítka působivých snímků je doplněna o zajímavé příběhy, jež návštěvníky lépe vtáhnou do děje a odtajní jim skryté krásy i průmyslové novinky.

Tato osvětová výstava bude veřejnosti přístupná v deseti českých a moravských městech od Plzně až po Ostravu. Letos se na cesty vydává v zcela novém venkovním formátu ve spolupráci s dodavatelem putovní služby – Českou tiskovou kanceláří, aby se co nejvíce přiblížila lidem. Czech Industry Photo výstavu si lze nově prohlédnout nonstop a v rámci průmyslové osvěty nadále bezplatně. Přes aktivní QR kódy si uživatelé chytrých telefonů mohu rovněž procházet v online podobě další umělecké fotografie od rozmanitých průmyslových firem i předních českých univerzit v rámci ostatních ročníků Czech Industry Photo.

Plzeň žije fotografiemi

Pořadatelem Czech Industry Photo je v rámci společenské odpovědnosti PROMOLIGA® – komunikační agentura. Fotovýstava je realizována bez státních a evropských dotací jen za podpory srdcařů, spolupracujících médií, asociací a partnerů, kteří v kreativní průmyslové osvětě spatřují důležitost a smysl.

Více informací k této fotovýstavě, dalším zastávkám i ostatním příběhům v online podobě je k dispozici na www.czechindustryphoto.com v českém a anglickém jazyce.

Fotozdroj:  ČTK/ Václav Kropáček

CZECH INDUSTRY PHOTO

Czech Industry Photo je putovní osvětová výstava, která odhaluje potenciál a skryté krásy českého průmyslu v rámci rozmanitých odvětví. Tato fotovýstava je unikátním projektem, který prostřednictvím vizuální komunikace prezentuje inovace a perspektivu zaměstnání v průmyslu. Zároveň zprostředkovává pohled na pracovní postupy, obory a profese ve výzkumu, vývoji, výrobě, v průmyslovém designu či transferu energií.