Jak mohou manažeři relaxovat a bojovat se stresem

Stres je typickým průvodní jevem manažerské pozice a proto je u lidí na vedoucích pozicích o to víc důležité, aby uměli správně a efektivně relaxovat. Zde je několik tipů, jak na to.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl server PsychCentral.com.

Meditace

Existuje mnoho druhů meditace a ta vaše tak může mít celou řadu podob. Zkuste si zjistit, jaké jsou možnosti, a zjistěte, jestli by vám některá z nich vyhovovala, vzhledem k vašemu životnímu stylu, časovým možnostem a typu osobnosti.

Psaní deníku

Vypsat své pocity do deníku a utřídit si tak myšlenky může mít silně terapeutický efekt. Psaní deníku vám tak může pomoct získat nad tím, co se vám děje, určitý nadhled.

Čas na sebe

Každý člověk, aby mohl dlouhodobě efektivně fungovat, musí mít i určitý čas na sebe. Tedy musí se věnovat svým koníčkům a umět se popasovat se svými vlastními pocity, které jinak bývají v běžném každodenním shonu přehlušené prací nebo denními aktivitami.

Vyvážení osobního a pracovního života

Utvoření hranice mezi osobním a pracovním životem a vyvážení těchto dvou částí našich životů je pro boj se stresem a pro určitý pocit pohody zcela klíčové.

Fyzická aktivita

Nezapomínejte na fyzickou aktivitu, která pomáhá vašemu tělu produkovat endorfiny a díky kterému budete i lépe spát a regenerovat svůj mozek.

 

-mm-

Zdroj: Psych Central - největší světový portál věnovaný duševnímu zdraví
Zobrazit přehled článků ze zdroje Psych Central