Cisco představuje řešení Vidcast pro asynchronní videokomunikaci – řeší problémy s kolizí kalendářů i časovými pásmy

Společnost Cisco představila Vidcast, řešení pro asynchronní video komunikaci, které uživatelům dává volnost řídit si čas podle svého a zároveň zajišťuje efektivní průběžnou komunikaci a spolupráci v rámci celého týmu. Vidcast pracuje s videonahrávkami, které lze okamžitě sdílet. To omezuje vyrušování od práce a odstraňuje nutnost slaďovat plány uživatelů v různých časových pásmech. Díky tomu mohou pracovní procesy probíhat bez přerušení a s promyšlenější komunikací. V současné době se mohou hlásit zájemci o zařazení do programu beta testování řešení Vidcast.

Vidcast by Webex Leap

V posledních 18 měsících došlo k exponenciálnímu nárůstu množství virtuálních schůzek. Řada lidí je jimi časově přetížená a má zároveň problém se spojit se svými kolegy nebo zákazníky po celém světě, kteří se účastní řady a za sebou jdoucích schůzek. S pomocí řešení Vidcast mohou uživatelé efektivně a výstižně vyjádřit své sdělení – ať se jedná o informování kolegů o postupu práce na projektu, připomínky k obchodnímu návrhu nebo předání plánu výuky studentům – prostřednictvím videonahrávky, kterou je možné okamžitě sdílet a získat potřebnou zpětnou vazbu k další diskusi a zároveň si zachovat rozumný denní režim. 

Vidcast uživatelům nabízí:

  • Ucelené řešení pro záznam, úpravu a sdílení videonahrávek prezentujícího a jeho obrazovky bez nutnosti uspořádat živou videokonferenci.

  • Zpětná vazba v reálném čase pro přehled o zhlédnutích, s možností připojovat textové komentáře a emotikony.

  • Pokročilé navigační nástroje pro snadné vyhledání požadovaných částí záznamu a přechod na ně pomocí náhledů, kapitol a odkazů.

  • Repozitář znalostního obsahu pro organizování, distribuci a správu přístupu k nahrávkám, automatické přehrávání 1,2x rychlostí a práce s titulky s možností rychlé revize

Vidcast je první produkt nového interního akcelerátoru Webex Leap, který byl spuštěn na začátku srpna a jehož cílem je přicházet s převratnými nápady a rychleji inovovat produkty Webex Suite – první sady nástrojů pro hybridní práci. Webex Leap staví na bohatých tradicích a kultuře inovací společnosti Cisco a snaží se pomáhat zákazníkům řešení Webex udržovat si náskok. Cisco plánuje každoročně zahájit několik projektů Webex Leap v oblastech, jako je umělá inteligence, strojové učení, asynchronní komunikace a nové formy spolupráce.

„V dnešní éře hybridní práce firmy i jednotlivci stále častěji hledají nové způsoby řešení problémů a globální komunikace. Těší nás, že jim můžeme jako odpověď nabídnout Vidcast, který odstraňuje problém časových pásem a kolizí kalendářů,“ říká Jeetu Patel, výkonný viceprezident a generální ředitel divize bezpečnosti a spolupráce společnosti Cisco. „Nejlepší nápady a inovace se mohou objevit kdekoli ve firmě. Webex Leap našim zaměstnancům nabízí prostor k experimentování a uplatnění jejich podnikatelského ducha.“

Vidcast a další inovace z akcelerátoru Webex Leap brzy rozšíří možnosti sady Webex Suite a umožní pracovníkům a studentům flexibilní a efektivní spolupráci na dálku. Od září 2020 představila společnost Cisco v ekosystému Webex více než 800 nových funkcí a zařízení. Zájemci o beta testování řešení Vidcast se mohou zapsat na seznam čekatelů na adrese vidcast.io/waitlist. Po dokončení beta testů bude Vidcast k dispozici zákazníkům Webex Suite jak v bezplatné verzi, tak v prémiové verzi s rozšířenými funkcionalitami a možnostmi.

Další podrobnosti o řešení Vidcast naleznete na stránkách vidcast.io. Bližší informace o programu Webex Leap jsou k dispozici na www.webex.com/company/webex-leap.html.

Podívejte se v demo videu, jak Vidcast funguje.