6 osobních výzev, které významně změní váš život

Pokud máte pocit, že každý den je stejný jako ten předchozí, stagnujete a ztrácíte chuť cokoliv dělat, možná je čas nastavit si v životě změny. Nevíte-li, odkud začít, nabízíme několik nápadů, které můžete vyzkoušet.

Ilustrační snímek

1. Nastavte si ranní rutinu

Mnoho lidí tápe při hledání cest, jak začít svůj den motivováni k výkonu a dalším aktivitám. Často se cítí unavení ještě dříve, než vůbec vstanou z postele. Důležité při změně návyků je začínat postupně. Berte to krok za krokem, dokud neudržíte krok s denním plánem. Tímto způsobem se ranní rutina nestane fuškou a budete si užívat každou část procesu změny. Pro začátek si například řekněte, že dříve, než vůbec otevřete počítat, tak se dobře nasnídáte, vyvenčíte psa nebo si například zacvičíte.

2. Utvrzujte se ve správnosti vašich voleb

Skvělý způsob, jak se povzbudit ke změně je růstu, je spojen s tím, jak dokážete reflektovat a ocenit své dosavadní pokroky. Mnoho lidí je schopno udělat ve svém životě změny, ale nedostatečným oceněním i malého posunu ztrácí motivaci. Změna přichází prostřednictvím pozitivních situací a zapojení pozitivních potvrzení vám může pomoci cítit se šťastnějšími a sebevědomějšími. Zkuste k této výzvě využít například samolepící papírky, které si se svými poznámkami umístíte na očích ve své domácnosti. Opakování vašich pozitivních potvrzení každý den vám pomůže si je lépe vštípit.

3. Ukliďte si

Udržování čistoty a pořádku ve vašem osobním i pracovním prostoru jistě vyžaduje energii a čas, ale vyplatí se. Nepořádek má totiž nepříznivý dopad na vaši produktivitu. Rozdělte si výzvu opět na menší cíle. Můžete například začít tím, že si řeknete, že budete každý den vynášet odpadky. Nebo že každý den po skončení práce uklidíte celý pracovní stůl, abyste další den nevstupovali do neuspořádaného prostoru. Na konci dne platí, že čím je váš osobní prostor organizovanější, tím produktivnější a pozitivnější se budete cítit.

4. Přečtěte každý měsíc alespoň jednu knihu

Čtení knih může skutečně zlepšit váš život. Mohou vám pomoci najít produktivní způsob, jak trávit čas, nabídnout vám znalosti, pomoci rozšířit slovní zásobu a způsob myšlení. Naštěstí nám technologie umožňuje tuto výzvu výrazně usnadnit. Díky různým službám máte přístup k tisícům audioknih. Poslechem kapitoly během jízdy do práce nebo praní prádla můžete každý měsíc snadno dosáhnout svého cíle.

5. Omezte čas trávený na sociálních sítích

Sociální sítě a internet obecně jsou velmi návykové. Dopřejte si dostatek času offline. Může se to zdát jako náročná výzva, a proto si stanovte dílčí cíle. Začněte tím, že každý večer hodinu před spánkem odložíte telefon a další zařízení. Namísto toho věnujte čas jiným aktivitám, které vás baví. Zlepšíte tak kvalitu spánku a budete se také cítit méně nervózní a pod tlakem.

6. Choďte na procházky

Pokud žijete hektickým životním stylem, možná zjistíte, že nikdy nemáte dostatek času na každodenní cvičení. Procházka vám pomůže najít si čas se sebou a svými myšlenkami. Umožní vám přehodnotit určité situace a věci, které vás trápí, a vidět je s čistou myslí.

 

 

-bb-

 

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success